Τρεις ακόμα άνθρωποι εκτός από την γυναίκα που πυροβολήθηκε μέσα στο Καπιτώλιο, είναι νεκροί μετά την εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο κτίριο.

Τέσσερις νεκροί από την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο  (Getty)
Τέσσερις νεκροί από την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο (Getty)

Η αστυνομία της Ουάσιγκτον δήλωσε ότι τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εισβολής οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν συλληφθεί περισσότερα από 52 άτομα. Ωστόσο 47, από αυτά για παραβιάσεις της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και όχι για τις ταραχές στο Καπιτώλιο.

Ο δήμαρχος της Ουάσινγκτον και ο αρχηγός της αστυνομίας παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου νωρίτερα με τις λεπτομέρειες για τους θανάτους στο Καπιτώλιο.Είπαν ότι η γυναίκα που πυροβολήθηκε ήταν μέρος μιας ομάδας ατόμων που εισέβαλαν στο κτίριο στην αίθουσα της Βουλής, ενώ βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη η συνεδρία.

Αντιμετωπίστηκαν από αξιωματικούς και ένας από αυτούς έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός της. Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η γυναίκα που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Καπιτώλιο ήταν η Ashli Babbitt, κάτοικος του Σαν Ντιέγκο και βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Ο αμερικανικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Fox5 μίλησε στην πεθερά της γυναίκας, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν υποστηρίκτρια του Τραμπ. Πιστεύεται ότι πυροβολήθηκε περίπου στις 15:00 ώρα Ουάσιγκτον και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο. Σε ό,τι αφορά στους άλλους τρεις θανάτους, πρόκειται επίσης για μία ακόμα γυναίκα και δύο άνδρες. Τουλάχιστον 14 μέλη του αστυνομικού τμήματος του Metro τραυματίστηκαν. Δύο εισήχθησαν στο νοσοκομείο, ο ένας με σοβαρούς τραυματισμούς, αφού τον έσυραν μέσα στο οργισμένο πλήθος και ο άλλος χτυπήθηκε από ένα βλήμα στο πρόσωπο.