Για πρώτη φορά από τις αρχές Νοεμβρίου στη Βάδη-Βυρτεμβέργη,όλες οι αστικές και αγροτικές περιοχές φτάσαν σε ποσοστά κάτω των 200 περιστατικών Covid19.Ο αριθμός μειώθηκε επίσης στην περιοχή Enz και στο Pforzheim, που μέχρι στιγμής είχαν επηρεαστεί σοβαρά.

Οαριθμός δείχνει πόσα άτομα ανά 100.000 κατοίκους σε μια περιοχή έχουν μολυνθεί με τον ιό του Covid 19 μέσα σε μια εβδομάδα. Η τιμή υποχώρησε τόσο στην περιοχή Enz, η οποία μέχρι στιγμής είχε επηρεαστεί σοβαρά, όσο στην περιοχή Tuttlingen, στο Pforzheim και στην περιοχή Calw. Το μέτρο για τον περιορισμό της ακτίνας κινησής στα 15 χιλιόμετρα είναι σημαντικό να τηρηθεί.

Ωστόσο η ερμηνεία των δεδομένων παραμένει δύσκολη

Καθώς γύρω στα Χριστούγεννα και στο τέλος της χρονιάς ανακαλύφθηκαν, καταγράφηκαν και μεταδόθηκαν περιπτώσεις covid 19 με καθυστέρηση, σύμφωνα με το RKI. Σύμφωνα με το Association of Accredited Laboratories in Medicine (ALM), ο αριθμός των εργαστηριακών εξετάσεων είχε μειωθεί ξανά κατά την αλλαγή του έτους σε σύγκριση με την εβδομάδα των Χριστουγέννων. „Αναμένουμε ότι περισσότερα άτομα θα εξεταστούν στις αρχές του έτους με το άνοιγμα των ιατρικών κέντρων „, δήλωσε πρόεδρος του συλλόγου, Μάικλ Μίλερ, την Τρίτη. Το RKI υποθέτει ότι τα δεδομένα αναφοράς για την εμφάνιση της μόλυνσης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Σύμφωνα με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ (CDU) στις 17 Ιανουαρίου, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί η πορεία της πανδημίας.