Ο Lars Klingbeil του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας πρότεινε στους εργοδότες να δοθεί άδεια μετ΄αποδοχών στους γονείς που εργάζονται και έχουν μικρά παιδιά κατά τη διάρκεια του lockdown .

Η πλήρης επιστροφή στη διδασκαλία «πρόσωπο με πρόσωπο» στη Γερμανία είναι πολύ απίθανη αυτή τη στιγμή ,καθώς οι γερμανικές αρχές αναμένεται να παρατείνουν το lockdown για τουλάχιστον τρεις ακόμη εβδομάδες.

Οι σοσιαλδημοκράτες της χώρας απαίτησαν για τους γονείς που χρειάζονται βοήθεια για τα παιδιά τους να έχουν αμειβόμενες διακοπές.

Οι εταιρείες πρέπει να δώσουν στους γονείς άδεια μετ ‚αποδοχών από την εργασία„, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του SPD Lars Klingbeil στη Bild Live την Κυριακή.

Ο Σοσιαλδημοκράτης είπε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι τα σχολεία  μπορούν να αποτελέσουν πηγή μολύνσεων COVID-19. „Θα πρέπει να καταστεί σαφές εάν είναι δυνατή η εκ νέου μάθηση πρόσωπο με πρόσωπο από την πρώτη έως την έκτη τάξη, καθώς και σε τάξεις αποφοίτησης“, πρόσθεσε.

Βήμα βήμα προς την «κανονικότητα»

Εν τω μεταξύ, υπουργός Παιδείας Anja Karliczek του κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης πιστεύει ότι η γρήγορη επιστροφή στο σχολείο είναι απίθανη για όλους τους μαθητές, προσθέτοντας ότι το ποσοστό μόλυνσης είναι „ακόμα ανησυχητικά υψηλό“ στη χώρα.

Ο Karliczek είπε ότι αν θα άνοιγαν τα σχολεία, αυτό θα ήταν „στην καλύτερη περίπτωση να γίνει μόνο υπό αυστηρή συμμόρφωση με τους κανονισμούς υγιεινής, συμπεριλαμβανομένης της μάσκας.“

Σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερο να ενεργούμε προσεκτικά παρά σε κάποιο σημείο να μην επιτρέπεται καθόλου η διδασκαλία στην τάξη λόγω μιας ακόμη χειρότερης κατάστασης„, δήλωσε ο πολιτικός του CDU, προσθέτοντας ότι η κατάσταση θα παραμείνει δύσκολη τις επόμενες εβδομάδες.

Νομίζω ότι φέτος θα επιστρέψουμε στην ομαλότητα βήμα προς βήμα – σε σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα„.