Θεωρείται ότι είναι το μεγαλύτερο βραβείο που έμεινε στα αζήτητα ποτέ στη Γερμανία. Μετά από τριετή αναζήτηση για τον νικητή, ένα τζακπότ πολλών εκατομμυρίων ευρώ δόθηκε πίσω στην κλήρωση.

Someone fills out a lottery ticket

Πολλοί από εμάς μπορεί να έχουμε ονειρευτεί τι θα κάναμε αν κερδίζαμε το τζακπότ – είτε πρόκειται να εγκαταλείψουμε τη δουλειά μας, είτε να δούμε το ηλιοβασίλεμα μέσα απο ένα πολυτελές γιοτ.

Αλλά για έναν γερμανό παίκτη, η πιθανότητα να εκπληρώσει αυτές τις φαντασιώσεις έληξε τα μεσάνυχτα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς αφού δεν κατάφερε να παρουσιάσει το νικηφόρο λαχείο αξίας 11,3 εκατομμυρίων ευρώ (13,8 εκατομμύρια δολάρια) εγκαίρως.

Ο άγνωστος νικητής είχε τρεισήμισι χρόνια για να διεκδικήσει το αφορολόγητο έπαθλο τζάκποτ που αγοράστηκε την 1η Απριλίου 2017. Παρά τις τακτικές εκκλήσεις στο κοινό, αυτός ή αυτή δεν εμφανίστηκε ποτέ . Σύμφωνα με την εφημερίδα Münchner Merkur , το εισιτήριο αγοράστηκε μεταξύ 29 Μαρτίου και 1 Απριλίου 2017. Τρεις ημέρες μετά την κλήρωση των αριθμών, ο Lotto Baden-Württemberg έγραψε στο Twitter πληροφορίες σχετικά με την πιθανή τοποθεσία που βρίσκεται ο νικητής.

Το χαμένο τυχερό λαχείο

Αυτό το ερώτημα για τον νικητή των 11,3 εκατομμυρίων ευρώ που πέρασε απο το μυαλό χιλιάδων κατοίκων του Reutlingen , μιας πόλης στη νότια Γερμανία κοντά στη Στουτγκάρδη, έμεινε αναπάντητο.

Το λαχείο αγοράστηκε απο ένα κατάστημα lotto ανώνυμα . Αυτό σημαίνει ότι η ένωση τυχερών παιχνιδιών, δεν είχε τρόπο να επικοινωνήσει με τον νικητή και να του ζητήσει να διεκδικήσει τα κέρδη αυτοπροσώπως.