Σε ταμείο, όπου πρόεδρος είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φέρεται να κατέληξε μέρος του Πρωτοχρονιάτικου λαχείου στην Τουρκία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Βirgün, το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο επρόκειτο να μοιράσει 100 εκατ. τουρκικές λίρες σε τέσσερις τυχερούς. Τελικά στην κλήρωση της Πέμπτης βρέθηκε μόνον ένας τυχερός λαχνός με τους αριθμούς 9884757 σε επαρχία τστη δυτική Τουρκία, με τον τυχερό του κάτοχο να λαμβάνει το ένα τέταρτο του συνολικού ποσού, δηλαδή 25 εκατ. λίρες (κάπου 3,3 εκατ. δολάρια).

Ωστόσο, επειδή τα άλλα τρία λαχεία παρέμειναν απούλητα, το υπόλοιπο ποσό των 75 εκατ. τουρκικών λιρών κατέληξε στο Ταμείο Περιουσιακών Στοιχείων της Τουρκίας (TVF).

Νωρίτερα, ωστόσο, είχε ανακοινωθεί ότι η κλήρωση θα συνεχιζόταν μέχρις ότου ένας λαχνός κερδίσει το τζακπότ.

Το Ταμείο Περιουσιακών Στοιχείων της Τουρκίας ιδρύθηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν προ πενταετίας με «στόχο να αναπτύξει και να αυξήσει την αξία των στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων της Τουρκίας και να παρέχει πόρους για επενδύσεις». Πρόεδρος του εν λόγω ταμείου αυτοδιορίστηκε ο Ερντογάν τον Σεπτέμβριο, ενώ ο γαμπρός του και πρώην ΥΠ ΟΙΚ της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου τον περασμένο Νοέμβριο.