Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 98 ετών ο δημοφιλής σχεδιαστής και μόδιστρος Πιέρ Καρντέν.

Πέθανε σε ηλικία 98 ετών ο γνωστός σχεδιαστής και μόδιστρος Πιέρ Καρντέν. Ο σχεδιαστής άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Παρισιού, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Ο Καρντέν γεννήθηκε κοντά στο Τρεβίζο της Ιταλίας. Οι γονείς του ήταν πλούσιοι γαιοκτήμονες, αλλά για να ξεφύγουν από τον φασισμό έφυγαν από την Ιταλία και εγκαταστάθηκαν στη Γαλλία το 1924. Ο πατέρας του, ένας πλούσιος Γάλλος έμπορος κρασιού, τον ώθησε στο να σπουδάσει αρχιτεκτονική, αλλά από την παιδική του ηλικία ο ίδιος ενδιαφερόταν για τη ραπτική.

Ο Καρντέν σπούδασε στη Γαλλία. Ξεκινώντας την καριέρα του νωρίς, σε ηλικία 14 ετών δούλεψε ως μαθητευόμενος για ρούχα, μαθαίνοντας τα βασικά του σχεδιασμού ρούχων.

Το 1939 έφυγε από το σπίτι για να εργαστεί για έναν ράφτη στο Vichy, όπου άρχισε να δημιουργεί κοστούμια για γυναίκες.

Έπειτα μετακόμισε στο Παρίσι το 1945. Εκεί, σπούδασε αρχιτεκτονική και συνεργάστηκε με τον οίκο μόδας Paquin μετά τον Β ‚Παγκόσμιο Πόλεμο. Συνεργάστηκε με την Έλσα Σιαπαρέλι μέχρι που έγινε επικεφαλής του ατελιέ του Christian Dior το 1947.

Ο Καρντέν ίδρυσε τον δικό του οίκο το 1950. Η καριέρα του ξεκίνησε όταν σχεδίασε περίπου 30 από τα κοστούμια για το «πάρτι του αιώνα» στο Palazzo Labia της Βενετίας στις 3 Σεπτεμβρίου 1951.

Εμπνευσμένος από το διαστημικό ταξίδι και την εξερεύνηση, ο Καρντέν επισκέφθηκε τη NASA το 1970, όπου δοκίμασε την αρχική διαστημική στολή που φορούσε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι, ο Neil Armstrong.