Το σπίτι των McCallisters πέρασε δύσκολα και ξέρουμε πόσα πλήρωσε ο πατέρας για να το επισκευάσει. Το Μόνος στο Σπίτι επιστρέφει στις οθόνες μας το βράδυ της Δευτέρας.

Δεν ξέρουμε αν ετοιμάζεσαι να δεις πάλι το ‘Μόνος στο σπίτι’, την ιστορία με ένα πιτσιρίκι που ξεφεύγει μονίμως από τον Joe Pesci -κάτι σαν το ‘Tom και Jerry’, μόνο που εδώ είσαι με τον Jerry επί δέκα φορές.

Αν το ξαναδείς πάντως απόψε, αυτή τη φορά δώσε προσοχή σε κάτι τελείως διαφορετικό, στην πονεμένη τσέπη του πατέρα του μπόμπιρα. Οι παγίδες που έστησε, οι γκάφες των ληστών, ο όλος κακός χαμός που κατέστρεψε το μισό στο σπίτι, υπολογίζεται ότι στοίχησαν κοντά 10.800 ευρώ στον δύστυχο πατέρα για να τα επισκευάσει.

Αυτό το ποσό υπολόγισε ένας μικρός ήρωας, ο Carl Goulding του MyBuilder.com, site που σου βρίσκει όποιον επαγγελματία χρειάζεσαι για το σπίτι σου, έχοντας υπόψη του ένα σωρό δεδομένα, από την αντικειμενική αξία του σπιτιού σε εκείνη τη γωνιά του Illinois μέχρι το μέγεθός του και τα δωμάτιά του.

Ας τα πάρουμε ένα ένα:

Οι πανέξυπνες παγίδες που έστησε ο μπόμπιρας περιλαμβάνουν ένα χερούλι πόρτας που “ζεμάταγε” (120 ευρώ για την αντικατάστασή του με καινούργιο), μία σκάλα γεμάτη πίσσα για να γλιστρήσουν οι κλέφτες (840 δολάρια για να καθαριστεί), ενώ το ποσό ανεβάζει στα ύψη η ιδέα του μπόμπιρα να ρίξει κόλλα και φτερά πάνω στους κλέφτες. Όσα δεν τους βρήκαν και έπεσαν κάτω, υπολογίζεται ότι προκάλεσαν ζημιές 3.600 ευρώ (λόγω της “βλάβης’ που προκάλεσαν στο χρώμα των τοίχων και στο βερνικωμένο δάπεδο).

Και συνεχίζουμε.

Ο πατέρας του μικρού θα πρέπει να πληρώσει και 2.630 ευρώ για το υπόγειο του σπιτιού του γείτονα που πλημμύρισε, αλλά και για γενικότερες ζημιές που έγιναν στην ιδιοκτησία τους, όπως τα σπασμένα ράφια, οι φωτιές που έπιασαν εσωτερικά του σπιτιού απ’ το αυτοσχέδιο φλογοβόλο του μικρού (2.160 ευρώ). Θα χρειαστεί βέβαια και ένα γενικό γερό, πολύ γερό καθαρισμό όλης της ιδιοκτησίας του(720 ευρώ).

Δείτε τα καλύτερα:

Home alone: Πόσο κοστίζουν οι ζημιές που έκαναν οι διαρρήκτες στο σπίτι των McCallisters

Και γιατί μας τα λέει όλα αυτά ο μάγος που έκανε τους υπολογισμούς; Γιατί μιλάμε για την εορταστική περίοδο όπου παραμονεύουν οι μικροί Joe Pesci για να μπουκάρουν στο σπίτι σου και να στο κάνουν όπως των McCallister (σύμφωνα μ’ αυτόν δηλαδή). Σκέψου ότι μόνο στην Αγγλία, τα περσινά Χριστούγεννα, όπως αναφέρει το oneman, καταγράφηκαν σχεδόν 36.000 διαρρήξεις.