Το μοναδικό αυτό φαινόμενο εμφανίστηκε στην περιοχή Μανδράκι, στην λίμνη Κερκίνη – Τι εξήγηση δίνει ο συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης.

Εκατοντάδες, τέλεια σχηματοποιημένοι κύκλοι, έκαναν την… εμφάνισή τους, στον πυθμένα της λίμνης Κερκίνης, όπως φαίνονται και στη φωτογραφία που ανάρτησε η επιχείρηση «Limneo Hotel Kerkini Lake».

Μυστήριο στη λίμνη Κερκίνη: Εκατοντάδες τέλειοι κύκλοι στον πυθμένα

Φυσικά αυτό προκάλεσε την περιέργεια, καθώς και πλήθος ερωτημάτων για το συγκεκριμένο φαινόμενο.

Όπως αναφέρει το Infonews24  ο Γενικός Συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης Θεόδωρο Ναζηρίδη, έδωσε τη δική του εξήγηση.

Σύμφωνα με τον κ. Ναζηρίδη, απ’ ότι φαίνεται συμβαίνει σε περιοχές που υπάρχει υδρόβια βλάστηση και στο κέντρο του κύκλου είναι το σημείο που βρίσκεται η ρίζα των φυτών, που φυσιολογικά είναι λίγο πιο ψηλά, ενώ η περιοχή γύρω από τη ρίζα υποχωρεί λιγάκι κι έτσι με μια ψιλή βροχή σχηματίζονται αυτοί οι κύκλοι στη μεγάλη αυτή επιφάνεια.

Με εντονότερη βροχή θα εξαφανιστούν οι κύκλοι. Για να το δει κάποιος πρέπει να βρεθεί την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο. Είναι προσωρινό φαινόμενο. Η φύση, βέβαια, δεν σταματά να μας μαγεύει“ δήλωσε ο κ. Ναζηρίδης.