Ο πελάτης, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, άφησε το φιλοδώρημα για όλους τους υπαλλήλους του μαγαζιού, ακόμα και για όσους έλειπαν εκείνη την ημέρα.

Ένα χριστουγεννιάτικο δώρο, που θα τους μείνει σίγουρα αξέχαστο, πήραν οι υπάλληλοι σε ένα εστιατόριο στο Οχάιο των ΗΠΑ, καθώς ένας πελάτης „ντύθηκε“ Άγιος Βασίλης και τους άφησε για φιλοδώρημα το αξιοσέβαστο ποσό των 5.600 δολαρίων. Να σημειωθεί ότι ο λογαριασμός που έκανε ήταν…0,01 δολάριο.

Ο πελάτης, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος, γευμάτισε στο εστιατόριο στις 12 Δεκεμβρίου και άφησε τους πάντες άναυδους όταν έφτασε η ώρα να πληρώσει. Το φιλοδώρημα ήταν και για τους 28 υπαλλήλους του μαγαζιού, συμπεριλαμβανομένων και όσων έλειπαν εκείνη την ημέρα. Κάθε μέλος του προσωπικού πήρε 200 δολάρια.

„Υπήρχαν πολλά δάκρυα, δακρύζω και τώρα που μιλάω γι‘ αυτό“, είπε ο ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου, Μούσα Σαλούχ, στο CNN. „Το προσωπικό του εστιατορίου σου γίνεται η οικογένειά σου και όλοι νοιάζονται ο ένας για τον άλλον. Έμεινα εκτός κουζίνας για να δώσω στους υπαλλήλους χρόνο για να βάλουν δώρα κάτω από το δέντρο για τα παιδιά τους. Αυτό ήταν τόσο τεράστιο για εμάς“.

Πολλοί υπάλληλοι που δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά την αγορά ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου ή δώρων για την οικογένειά τους λόγω της πανδημίας, δήλωσε στον Σαλούχ ότι το φιλοδώρημα αυτό ήταν το μόνο πράγμα που „το έκανε αυτό δυνατό“.

„Πολλοί από αυτούς ένιωσαν σαν κάποιος να τους κοιτάζει και να τους παρακολουθεί. Μας έδωσε μεγάλη ελπίδα, ήταν απλώς ένα όμορφο πράγμα για 28 ξένους που δεν γνωρίζεις καν“, είπε ο Σαλούχ.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Ανθή Κουτσουμπού