Τον θανάσιμο τραυματισμό της προκάλεσε η προσπάθεια μιας γυναίκα στην Αυστραλία να βγάλει φωτογραφία από έναν απόκρημνο βράχο.

Η Ρόζι Λούμπα, 38 ετών, ήταν μαζί με τον σύζυγο και το παιδί τους όταν συνέβη το δυστύχημα στο Εθνικό Πάρκο Γκράμπιας, ένα από τα αξιοθέατα στη Βικτόρια της Αυστραλίας.

Ατενίζοντας από τον βράχο Boroka Lookout την πανοραμική θέα των απέναντι βουνών και της πόλης από κάτω, η γυναίκα θέλησε να τραβήξει μία φωτογραφία. Για να το κάνει σκαρφάλωσε παραβιάζοντας τα προστατευτικά και τις προειδοποιητικές πινακίδες όταν κατακρημνίστηκε από το βράχο πέφτοντας από ύψος πάνω από 80 μέτρων, σύμφωνα με το CNNi.

Οι αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν την Λούμπα να ουρλιάζει, ωστόσο δεν μπόρεσαν να την βοηθήσουν. Η αστυνομία και τα διασωστικά συνεργία χρειάστηκαν έξι ώρες για να αναρριχηθούν στον βράχο και να ανασύρουν το πτώμα της γυναίκας.

Το σημείο έκλεισε για τους επισκέπτες κατά τη διαδικασία της ανάσυρσης για να ανοίξει και πάλι μερικές ώρες αργότερα.

Το συγκεκριμένο σημείο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για τους λάτρεις των φωτογραφιών. Μία απλή αναζήτηση στο Instagram αρκεί για να δει κανείς δεκάδες φωτογραφίες βγαλμένες στην άκρη του βράχου, αρκετές από τις οποίες τραβηγμένες με ιδιαίτερα ριψοκίνδυνο τρόπο.

Κάποιοι μάλιστα εμφανίζονται σε βίντεο να περπατούν με την πλάτη στο κενό.

Ο τοπικός ξεναγός τουριστών Γκράχαμ Γουντ είπε στο Nine News, συνεργαζόμενο μέσο με το CNNi ότι μόλις μισή ώρα πριν το δυστύχημα είχε προειδοποιήσει τους πελάτες του για την επικινδυνότητα του βράχου.

«Είπα στους πελάτες μου ότι αυτό (το σκαρφάλωμα πάνω από τα προστατευτικά) συμβαίνει όλη την ώρα», λέει. «Και ότι μία από αυτές τις μέρες κάποιος θα πέσει. Λυπάμαι που συνέβη».