Η Haribo γιορτάζει τα 100 χρόνια ύπαρξης. Και όχι μόνο αυτό: με εξαίρεση τα προιόντα με σοκολάτα, η εταιρεία είναι η πλέον η πρώτη μάρκα ζαχαροπλαστικής στις ΗΠΑ.

Η οικογενειακή επιχείρηση από τη Βόννη έχει κατακτήσει τον κόσμο με „Gummibärchen“ και τα „Lakritzschnecken“ τις τελευταίες δεκαετίες. Αυτό που σκοτίζει στην επέτειο, είναι η αύξηση των τιμών και το κλείσιμο ενός εργοστασίου.

Περίπου 160 εκατομμύρια „χρυσές αρκούδες“ φεύγουν από τα εργοστάσια Haribo σε όλο τον κόσμο κάθε μέρα – καθώς και αμέτρητες σακούλες γεμάτες „γλυκόριζα σαλιγκάρια“ και άλλα είδη ζαχαροπλαστικής. Με αφορμή την 100ή επέτειο της εταιρείας, η οικογενειακή εταιρεία που ιδρύθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 1920 στη Βόννη δεν είναι μόνο ηγέτης της αγοράς στον στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τις δικές του δηλώσεις, έχει εξελιχθεί σε νούμερο ένα μάρκα ζαχαροπλαστικής στις ΗΠΑ φέτος – με εξαίρεση τον τομέα της σοκολάτας.

Η οικογενειακή επιχείρηση απασχολεί περισσότερα από 7000 άτομα
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1920 από τον εξειδικευμένο κατασκευαστή καραμελών Hans Riegel σε μια αυλή της Βόννης. Αυτό αντανακλάται ακόμη στο όνομα της εταιρείας σήμερα: σημαίνει HAns RIegel BOnn. Η εταιρεία αναπτύχθηκε ραγδαία. Οι πρώτες αρκούδες εμφανίστηκαν στη σειρά ήδη από το 1922. Το 1925, ο Riegel άρχισε επίσης να κατασκευάζει προϊόντα γλυκόριζας. Σήμερα, η οικογενειακή επιχείρηση απασχολεί 7000 άτομα παγκοσμίως, διαθέτει εγκαταστάσεις παραγωγής σε 10 χώρες και εξάγει ζαχαροπλαστική σε περισσότερες από 100 χώρες.

Μόνο στη Γερμανία, υπάρχουν περίπου 300 προϊόντα που προσφέρονται και περίπου 1000 παγκοσμίως. Είναι μέρος του μυστικού της επιτυχίας να ταιριάξετε τη γεύση των προϊόντων σας με τις τοπικές προτιμήσεις, εξηγεί η Haribo. Από το 2018, τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας δεν βρίσκονται πλέον στη Βόννη, αλλά στον κοντινό δήμο Grafschaft της Ρηνανίας-Παλατινάτου, όπου ο Haribo μετακόμισε σε νέα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.