Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα αρνείται τον διάλογο»

Ούγγρος ΥΠΕΞ: «Η ασφάλεια της Ευρώπης βασίζεται και στην Τουρκία»

771

Δηλώσεις μετα τη συνάντηση του με τον Ούγγρο ομόλογό του

Νέες βολές κατά της Ελλάδας από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λίγα 24ωρα πριν από τη κρίσιμη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.

Σε δηλώσεις του μετά, τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πίτερ Σιάρτο στην Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε τη χώρα μας πως «αποφεύγει το διάλογο με την Τουρκία» μη συμμετέχοντας στις συναντήσεων τεχνικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικώ  υποστήριξε πως η Τουρκία έδωσε βήματα στη διπλωματία, τα οποία όμως αγνόησε επιδεικτικά η Ελλάδα. «Προχώρησαν σε έκδοση 1111 NAVTEX και 12 NOTAM, ενώ συνέχισαν να παραβιάζουν προκλητικά το καθεστώς των αποστρατικοποιημένων νησιών. Ήμασταν πραγματικά υπομονετικοί» δήλωσε, παρουσιάζοντας τα γεγονότα που εξελίχθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το τουρκικό αφήγημα.

Τα τουρκικά ΜΜΕ πως ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πίτερ Σιάρτο δήλωσε πως «η ασφάλεια της Ευρώπης βασίζεται και στην Τουρκία». Ο ίδιος τόνισε τις καλές σχέσεις της Ουγγαρίας με τους «συμμάχους» Ελλάδα και Τουρκία και πως θα μπορούσε η χώρα του να βοηθήσει στη επίλυση των διαφορών.

tsavou

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Παναγιώτης Σαββίδης