Η Γερμανία μπορεί να καταστήσει αυστηρότερους τους περιορισμούς που ισχύουν για να αναχαιτιστεί η διασπορά του νέου κορονοϊού, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, την ώρα που η πολυπληθέστερη χώρα της ΕΕ αγωνίζεται να μειώσει τον αριθμό των νέων λοιμώξεων.

„Μια σύντομη και περιεκτική προσέγγιση για να κάνουμε πράγματι τη διαφορά είναι μάλλον πιο επιτυχής. Αν δεν τα καταφέρουμε εντός της επόμενης μίας ή δύο εβδομάδων ως τα Χριστούγεννα, θα πρέπει να το συζητήσουμε“, σημείωσε ο Σπαν μιλώντας στο δημόσιο δίκτυο Phoenix, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αυτές που δόθηκαν στη δημοσιότητα αργά χθες το βράδυ.

Ο Σπαν δεν απέκλεισε μέτρα lockdown που θα επηρεάσουν τους εμπόρους λιανικής, πρόσθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Παράλληλα το δίκτυο RBB μετέδωσε σήμερα επικαλούμενο τον πρωθυπουργό του Βραδεμβούργου Ντίτμαρ Βόιντκε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και αυτές των κρατιδίων θα συζητήσουν αυτήν την εβδομάδα την υιοθέτηση αυστηρότερων μέτρων για την αναχαίτιση της διασποράς της COVID-19.

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σε συναδέλφους στο κόμμα της χθες, Δευτέρα, ότι τα μέτρα lockdown που ισχύουν τώρα στη Γερμανία δεν επαρκούν για να βγάλει η χώρα τον χειμώνα, σύμφωνα με μετέχοντες στην συνάντηση αυτή.

Η Γερμανία εισήγαγε μερικό lockdown στις αρχές του Νοεμβρίου και απαγόρευσε τα γεύματα σε εσωτερικούς χώρους εστιατορίων. Τα καταστήματα και τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά.

Η πολιτική ηγεσία πιστεύει ότι οι περιορισμοί αυτοί απέτρεψαν μια περαιτέρω εκθετική αύξηση των νέων λοιμώξεων. Ωστόσο το lockdown αυτό επιβράδυνε, αλλά δεν σταμάτησε την εξάπλωση του νέου κορονοϊού και η Γερμανία κατέγραψε 487 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε μια ημέρα την περασμένη εβδομάδα, τον υψηλότερο αριθμό από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ