Στουτγκάρδη – Σύμφωνα με μια έρευνα των λιανοπωλητών, περισσότεροι από τους μισούς των 300 που συμμέτεχαν στην έρευνα στα νοτιοδυτικά, ανέφεραν μείωση των πωλήσεων κατά 50% ή περισσότερο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η πλειονότητα των πωλητών στα νοτιοδυτικά δεν έκανε καλή δουλειά το δεύτερο Σάββατο της Χριστουγεννιάτικης περιόδου. Οι αντιπρόσωποι παρατήρησαν μεγάλη αβεβαιότητα μεταξύ των πελατών λόγω των περιορισμών της πανδημίας, δήλωσε την Κυριακή εκπρόσωπος της εμπορικής ένωσης Baden-Württemberg. Αυτό σημαίνει στην τελική χαμηλότερες πωλήσεις.

Σε μια έρευνα μεταξύ λιανοπωλητών στα νοτιοδυτικά, περισσότεροι από τους μισούς απο 300, ανέφεραν πτώση στις πωλήσεις κατά 50% ή περισσότερο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Το δεύτερο σαββατοκύριακο (2. Advent) ήταν ακόμη χειρότερο από το πρώτο. Τα δύο τρίτα των λιανοπωλητών φοβούνται μια απότομη μείωση. Τα καταστήματα ρούχων επηρεάστηκαν ιδιαίτερα.

Επομένως, απαιτείται επειγόντως η οικονομικη βοήθεια την οποία ανακοίνωσαν οι πολιτικοί. Συνολικά, οι λιανοπωλητές παρατηρούν μια αλλαγή στην αγοραστική συμπεριφορά των πελατών. Εν τω μεταξύ, οι άνθρωποι αγοράζουν περισσότερο τοπικά και όχι τόσο πολύ στις μεγάλες πόλεις. Επιπλέον, οι αγορές πραγματοποιούνται νωρίτερα την ημέρα και τα καταστήματα λιανικής παραμένουν κενά το βράδυ.