Η Γερμανία βρίσκεται σε μερικό lockdown για πέντε εβδομάδες. Ωστόσο, ο αριθμός των ασθενών Covid-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας αυξάνεται. Και ο αριθμός των θανάτων παραμένει πολύ υψηλός.

Βερολίνο – Ενώ ο αριθμός των νέων λοιμώξεων στη Γερμανία παραμένει σε υψηλό επίπεδο, όλο και περισσότεροι ασθενείς Covid 19 υποβάλλονται σε θεραπεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Ο αριθμός τους αυξήθηκε σε πάνω από 4.100 την Κυριακή, κορυφώνοντας για τρίτη συνεχόμενη φορά. Επιπλέον, με 483 νέους θανάτους εντός 24 ωρών, η δεύτερη χειρότερη μέρα ότι αφορά τους θανάτους μετά το ξέσπασμα της πανδημίας επιτεύχθηκε το Σάββατο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI). Την περασμένη Τετάρτη καταγράφηκαν 487 θανάτοι. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 255 άτομα πέθαναν εντός 24 ωρών σε σχέση με τον ιό Sars-CoV-2 μέχρι την Κυριακή το πρωί. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των θανάτων στη Γερμανία έχει αυξηθεί σε 18.772 από την έναρξη της πανδημίας (από τις 6 Δεκεμβρίου, τα μεσάνυχτα). Σύμφωνα με το RKI, συνολικά 1.171.322 άτομα έχουν αποδειχθεί ότι έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Καμία μείωση στον αριθμό των λοιμώξεων
Ο αριθμός των νέων λοιμώξεων που αναφέρθηκαν στο RKI από τις υγειονομικές αρχές μέσα σε μία ημέρα ήταν 23.318 το Σάββατο το πρωί – 21.695 περισσότερες από το προηγούμενο Σάββατο. Ακόμη και πέντε εβδομάδες μετά την έναρξη του μερικού lockdown σε εθνικό επίπεδο, η απότομη αύξηση σταμάτησε, αλλά ο αριθμός των λοιμώξεων δεν έχει μειωθεί.