Η διαφήμιση του Θανάση Βέγγου για τα Δρακουλίνια της „Tasty“, είναι η μοναδική με το λογότυπο „ΘΒ“. Η ιστορία της έπαυλης που εμφανίζεται στο βίντεο.

Μια σπάνια διαφήμιση του αείμνηστου ηθοποιού Θανάση Βέγγου για τα „Δρακουλίνια“ της εταιρείας Tasty εντόπισε στο διαδίκτυο χρήστης του Twitter, πηγαίνοντάς μας πολλά χρόνια πίσω, στη δεκαετία του ’80.

Πρόκειται για τη μοναδική διαφήμιση που ξεκινάει με το γνώριμο συνθηματικό „ΘΒ“, παραπέμποντας στο λογότυπο της ελληνικής εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών „ΘΒ Ταινίες Γέλιου“ που ιδρύθηκε το 1964 από τον Θανάση Βέγγο.

Στη διαφήμιση που θυμήθηκε και εντόπισε ο χρήστης του Twitter @theiosthanassis, ο αξέχαστος κωμικός ηθοποιός φαίνεται να τρέχει πανικόβλητος στους φίλους του Δράκουλες και να φωνάζει στον Γιώργο Σταυρόπουλο: „Κόμη Δράκουλα… Καλέ μου άνθρωπε! Καταστροφή στην πιάτσα! Τέρμα οι Δράκουλες, γέμισε ο κόσμος Δρακουλίνια“.

Όπως εξηγεί ο ίδιος χρήστης, η διαφήμιση είναι γυρισμένη στην Έπαυλη Αλευρά της Κηφισιάς (Τατοΐου 53 & Στρέιτ), μια εκλεκτικιστικού ρυθμού διώροφη έπαυλη με εμφανή λιθοδομή „δια πολυγωνικών λίθων“ και με ανοίγματα βυζαντινού ρυθμού.

Η έπαυλη είναι χτισμένη μεταξύ 1850-1880 και σήμερα στεγάζει τη ναυτιλιακή εταιρία Gleamray Maritime Inc, ενώ το 1964 η ίδια έπαυλη „πρωταγωνιστεί“ στην αστυνομική κωμωδία „Αν Έχεις Τύχη“ του Γιώργου Πετρίδη σε σενάριο του Νίκου Τσιφόρου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την έπαυλη του χρηματιστή Φωκίωνα Καρυάδη (Χρ.Τσαγανέα) στην ταινία, που μέσω του Δημήτρη Παπαμιχαήλ επιχειρεί να βάλει χέρι στο τυχερό λαχείο της ανιψιάς του.

Η συγκεκριμένη διαφήμιση του Θανάση Βέγγου κυκλοφορεί και στο Youtube και, όπως φαίνεται από τα σχόλια, πολλοί ήταν εκείνοι που την αναζητούσαν για χρόνια, αναπολώντας την εποχή των 80s.