Οι πολίτες στα λεγόμενα hotspot της Βάδης Βυρτεμβέργης, θα επιτρέπεται να βγαίνουν απο το σπίτι το βράδυ μόνο όταν υπάρχει σημαντικός λόγος. Εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα θα μπορούσαν να επηρεαστούν από αυτό.

Η κρατική κυβέρνηση του Βάδης-Βυρτεμβέργης συμφώνησε την Πέμπτη για περιορισμούς εξόδου το βράδυ σε τοποθεσίες με περισσότερες από 200 νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους μέσα σε μια εβδομάδα. Εξαιρέσεις υπάρχουν για περιπτώσεις έκτακτης ιατρικής ανάγκης και για άτομα που πρέπει να εργάζονται τη νύχτα.

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα θα επηρεαστούν
Στις πόλεις Mannheim, Pforzheim και Heilbronn, στην συνοικία Schwarzwald-Baar και οι περιοχές Lörrach και Tuttlingen θα υπάρχει νυχτερινό Lockdown. Αναμένετε περίπου 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι να επηρεαστούν από τους ειδικούς κανόνες – περισσότερο από το ένα δέκατο όλων των κατοίκων τής Βάδης Βυρτεμβέργης.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Μάνχαϊμ από την Παρασκευή
Η πόλη του Μάνχαϊμ είχε ήδη επιβάλει νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας μεταξύ 9 μ.μ. και 5 π.μ. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει αρχικά για δέκα νύχτες, από Παρασκευή έως Σάββατο βράδυ, δήλωσε ο δήμαρχος Peter Kurz (SPD) σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου. Για να φύγετε από το σπίτι, τότε χρειάζεστε „έγκυρους λόγους“, τους οποίους πρέπει να μπορείτε να επιβεβαιώσετε κατά τη διάρκεια μιας επιθεώρησης, είπε ο Kurz. Αυτό περιλαμβάνει, για παράδειγμα, επαγγελματικές δραστηριότητες. Η αστυνομία σχεδιάζει κινητούς και σταθερούς ελέγχους. Οι δυνάμεις θα ενισχυθούν μαζικά για τους ελέγχους.

Η συνοικία Tuttlingen και η συνοικία Schwarzwald-Baar σχεδιάζουν επίσης περαιτέρω περιορισμούς στην επαφή και μια εκτεταμένη απαίτηση μάσκας. Την Παρασκευή, και οι δύο κύκλοι θέλουν να δημοσιεύσουν ένα γενικό διάταγμα που θα ισχύει από το Σάββατο. Τα ακριβή μέτρα βρίσκονται ακόμη σε ψηφοφορία.

Το hotspot Heilbronn εξακολουθεί να αποτρέπει την επιβολή νυχτερινής απαγόρευσης. Πριν ενεργήσει, θέλουμε να είμαστε σίγουροι, είπε εκπρόσωπος της διοίκησης της πόλης στο SWR: „Δεν θέλουμε να αναστατώσουμε τους πολίτες. Περιμένουμε το διάταγμα σχεδόν κάθε ώρα.“

Και η περιοχή του Lörrach δεν ήθελε να βιαστεί και περιμένει την κρατική κυβέρνηση να λάβει περαιτέρω αποφάσεις.