Οι πιγκουίνοι ενός ενυδρείου στο Σικάγο κάνουν συχνά βόλτες στην πόλη.

Πότε τρέχουν στο γκαζόν ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, πότε επισκέπτονται μουσεία μοντέρνας τέχνης και πότε κάθονται αναπαυτικά σε αίθουσες κινηματογράφων. Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για αυτό.

«Το κάνουμε σε τακτική βάση γιατί τους κάνει πολύ καλό», λέει η εκπαιδεύτρια του ενυδρείο Shedd, Τρέισι Ντίκινς. «Ασκούνται και δέχονται διαφορετικά νοητικά ερεθίσματα από όσα βλέπουν και ακούν».

Στο Shedd φιλοξενούνται συνολικά 36 πιγκουίνοι. «Προφανώς δεν μπορούμε να παίρνουμε παντού 36 πιγκουίνους για αυτό τους βγάζουμε σε παρέες, ανάλογα με το ποια πουλιά τα πάνε καλύτερα «κοινωνικά» μεταξύ τους».

Η ιδέα ξεκίνησε με τον πιγκουίνο Γουέλικγτον που φέτος κλείνει τα 32 του χρόνια. Πηγαίνοντάς τον σε έκθεση για τον Αμαζόνιο, οι εκπαιδευτές του παρατήρησαν πως έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον – ιδίως για τα ψάρια. Το βίντεο από την επίσκεψή του έγινε viral και οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να βγάζουν περισσότερους πιγκουίνους για βόλτες στο Σικάγο.

Οι μαγγελανικοί πιγκουίνοι είναι σχετικά μικροί σε μέγεθος, δεν ξεπερνούν σε βάρος τα 6 κιλά και μπορούν εύκολα να «τρυπώσουν» κάπου και να χαθούν. Για τον λόγο αυτό το ενυδρείο φροντίζει να συνοδεύονται πάντα από αρκετούς υπαλλήλους ώστε να μην εξαφανιστούν πίσω από κάποιο άγαλμα ή κάτω από τα καθίσματα των άδειων κινηματογράφων.