Δυο νεκροί και πολλοί τραυματίες στο Τρίερ της Γερμανίας όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο κέντρο της πόλης. Η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη του οδηγού ενώ κυκλοφόρησε και βίντεο.

Πανικός επικράτησε το μεσημέρι της Τρίτης στο Τρίερ της Γερμανίας, με ένα αυτοκίνητο να εισβάλει σε πεζόδρομο και να πέφτει πάνω σε πολίτες. Η αστυνομία απέκλεισε αμέσως την περιοχή και τους γύρω δρόμους, ζητώντας μέσω των social media από τους υπόλοιπους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή, προφανώς υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος.Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη πολύ γρήγορα από τις αρχές, με την αστυνομία να ανακοινώνει επίσημα πως τον έχει στα χέρια της λίγη ώρα αργότερα.

«Ένα άτομο έχει συλληφθεί και δυο άνθρωποι δυστυχώς φαίνεται πως έχουν πεθάνει», ανακοίνωσε μερικά λεπτά μετά η αστυνομία του Τρίερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αστυνομία του Τρίερ δημιούργησε το hashtag #Trier0112 για να ενημερώνει για όλα όσα αφορούν το συμβάν μέσα από το social media, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να μην ανεβάζουν δημόσια φωτογραφίες και βίντεο σχετικά με το θέμα αλλά να δίνουν όσες πληροφορίες έχουν στις αρμόδιες αρχές.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία του Τρίερ, ο άνδρας που έχει συλληφθεί είναι 51 ετών, ενώ το όχημά έχει ασφαλιστεί πλέον από τις αρχές.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Χρήστος Γιαννούλης