Επιχειρηματίες της εστίασης στην συμπρωτεύουσα δείχνουν έμπρακτα την στήριξή τους στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Αλληλεγγύη και έμπρακτη στήριξη στους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και δίνουν νυχθημερόν μάχη κατά του κορονοϊού στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, συνεχίζουν να δείχνουν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης, σύμφωνα με πληροφορίες του GR Times.

Ο κ. Κώστας Τσακίρης, εκπροσωπώντας και άλλους επιχειρηματίες που συμμετέχουν στη δράση, βρέθηκε για ακόμα ένα βράδυ μαζί με τους εργαζόμενούς του στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», το οποίο διανυκτέρευε το Σάββατο, προσφέροντας περίπου 180 σάντουιτς για όλο το προσωπικό που δίνει σκληρό αγώνα για να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες που έχει προκαλέσει η πανδημία. Ανάλογες δράσεις είχαν πραγματοποιήσει και τις προηγούμενες ημέρες.

Στον προαύλιο χώρο τους υποδέχθηκαν ο διοικητής του νοσοκομείου, κ. Νίκος Αντωνάκης, ο πρόεδρος του 2ου Περιφερειακού τμήματος Μακεδονίας – Θράκης της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας, κ. Γιώργος Μπαλιόζογλου, η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, κα. Ελένη Παντελίδου μαζί με τη Τομεάρχισα κα. Φαίδρα Ιωαννίδου, οι οποίοι από κοινού έκαναν λόγο για μια κίνηση αλληλεγγύης, αγάπης και σεβασμού.

«Είναι ώρα για πράξεις και όχι για λόγια. Ό,τι είπαμε το κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Μοναδικός μας σκοπός να δείχνουμε συμβολικά ότι σκεφτόμαστε τους ανθρώπους που βοηθούν πραγματικά όσους έχουν ανάγκη, χωρίς διακρίσεις. Ας έρθουν μαζί μας κι άλλοι! Αυτή η κίνηση έγινε αυθόρμητα και έτσι συνεχίζουμε», τόνισε ο κ. Τσακίρης, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του, στους ανθρώπους που νύχτα και μέρα αγωνίζονται με αυταπάρνηση για να σώσουν τις ζωές των ασθενών.

Από τη μεριά του ο διοικητής του νοσοκομείου, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Τσακίρη που για δεύτερη συνεχόμενη εφημερία δίνει το «παρόν» προσφέροντας φαγητό στο υγειονομικό προσωπικό που καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να παρέχει σε όλους του πολίτες την καλύτερη δυνατή περίθαλψη, όπως τόνισε.

Για μια κίνηση συμβολική αλλά συνάμα ενδεικτική της δύναμης και της αλληλεγγύης που δείχνει η Θεσσαλονίκη, έκανε λόγο ο κ. Μπαλιόζογλου, τονίζοντας ότι πρωτοβουλίες από επιχειρηματίες τέτοιου βεληνεκούς, συνεισφέρουν στο να μείνει η πόλη όρθια έως ότου περάσει η πανδημία.