Πολύ δύσκολη λόγω κορωνοϊού παραμένει η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά η Θεσσαλονίκη με την πίεση στο ΕΣΥ να είναι ασφυκτική.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας είναι τέτοια, που σήμερα στον χώρο στάθμευσης του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης στήθηκε κινητό νοσοκομείο, ώστε να συνδράμει εάν χρειαστεί στη μεγάλη προσέλευση ασθενών με Covid-19.

FOTO: EUROKINISSI

Ωστόσο ακόμα γίνονται εργασίες, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τη Δευτέρα. Το φορητό νοσοκομείο αποτελείται από αντίσκηνα και κοντέινερ και θα αναπτυχθούν κλίνες με αναπτευστήρες. Πρόκειται να λειτουργήσει ως χώρος υποδοχής για περιστατικά Covid.

Το νοσοκομείο εκστρατείας, όπως λέγεται, φέρεται να είχε χρησιμοποιηθεί και στο Αφγανιστάν όταν είχε σταλεί εκεί ένα τμήμα του ελληνικού στρατού.

EUROKINISSI
FOTO: EUROKINISSI

Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: Απελπιστική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

«Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι απελπιστική, έχουμε γεμίσει στις εντατικές», δήλωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, κ. Καπραβέλος «Είναι τρίτη συνεχόμενη γενική εφημερία που έχουμε 80 νέες εισαγωγές που χρειάζονται υποστήριξη και δεν έχουμε κρεβάτι εντατικής για να τους βοηθήσουμε. Όταν αρχίζουμε να διασωληνώνουμε χρειάζεται και καταστολή και χρειάζεται και προσωπικό που δεν το έχουμε στην εντατική, τα έχουμε δώσει όλα στην εντατική» σημείωσε.

«Μπήκε ο στρατός, μπήκαν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, όμως η κορυφή, δηλαδή οι εντατικές, έχουν γεμίσει είναι απελπισία. Η πολιτεία πρέπει να πάρει πιο γενναία μέτρα, πρέπει να αυξήσουμε τη δύναμη πυρός, όχι ημίμετρα. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θεριό με ημίμετρα. Οι νεκροί έφτασαν τριψήφιο αριθμό τι άλλο έκκληση να κάνουμε να φτάσουμε τετραψήφιο;» ανέφερε.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι ασφυκτική

Η συντονίστρια και διευθύντρια της πνευμονολογικής κλινικής νοσοκομείου Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας σήμερα στο MEGA, είπε ότι η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Σημείωσε δε πως καθώς οι νοσηλείες ασθενών ακολουθούν τα κρούσματα με διαφορά φάσης μίας έως δύο εβδομάδων, τα νοσοκομεία θα εξακολουθούν να είναι «φορτωμένα» για άλλες τουλάχιστον 15 μέρες. Για τις απώλειες νέων ανθρώπων και μάλιστα χωρίς υποκείμενα νοσήματα σημείωσε: «Χάνουμε νέο κόσμο και πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα».

Παράλληλα ανέφερε πως εκτός των ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία υπάρχουν πολλοί άλλοι που νοσούν και λαμβάνουν αγωγή στο σπίτι τους.