Ο Βλάντιμιρ Πούτιν δεν βιάζεται καθόλου να αναγνωρίσει ως νικητή των αμερικανικών εκλογών τον Τζο Μπάιντεν, πιστός στην πολιτική του.

H αλήθεια είναι ότι η ρωσική ομοσπονδία και προσωπικά ο Βλάντιμιρ Πούτιν έχουν αργήσει χαρακτηριστικά να αναγνωρίσουν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές.

Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος δεν δείχνει να βιάζεται. Αντιθέτως φαίνεται ότι θα προχωρήσει σε αναγνώριση του αποτελέσματος σε χρόνο που θα επιλέξει ο ίδιος για τους δικούς του πολιτικούς λόγους.

„Είμαστε απολύτως έτοιμοι να συνεργαστούμε με τον ηγέτη που θα επιλέξει ο αμερικανικός λαός για το μέλλον του. Η εμπιστοσύνη μας όμως μπορεί να δοθεί στον υποψήφιο που η νίκη του θα αναγνωριστεί επίσημα από το αντίπαλο κόμμα και όταν επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα“ τόνισε με νόημα ο Πούτιν.

Για όποιον πιθανώς δεν θυμάται, ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε κατηγορηθεί για στενή προεκλογική συνεργασία (2016) με την κυβέρνηση Πούτιν ενώ υπήρξαν ρεπορτάζ για την ανάμιξη των ρωσικών μυστικών πληροφοριών στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Ο Ρώσος πρόεδρος πάντως χαρακτήρισε ως τυπικό το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει αναγνωρίσει το νικητή.