Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε το άτυπο πάρτι γενεθλίων στο γραφείο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού εν μέσω lockdown.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί εάν έχουν παραβιαστεί τα μέτρα κατά του κορωνοϊού (άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα).

Χθες, αρκετά μέσα διέδωσαν βίντεο και φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί μέσα από το γραφείο του κ. Βερβεσού, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, ανήμερα των γενεθλίων του. Στις εικόνες φαίνονταν δέκα και πλέον άτομα να γιορτάζουν και να φωνάζουν συνθήματα όπως «σεισμός, σεισμός Δημήτρης Βερβεσός»

Οι παριστάμενοι άνοιξαν σαμπάνιες ενώ στο instagram αναρτήθηκαν φωτογραφίες με λεζάντες όπως «γιορτάζουμε τον γιγάντα μας» και «covid free»

Ο κ. Βερβεσός φαινόταν να φορά μάσκα αλλά αρκετοί σχολίασαν πως στα πλάνα δεν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας. Σε χθεσινή του απάντηση, υποστήριξε πως τον επισκέφτηκαν συγγενικά του πρόσωπα και στενοί συγγενείς με τους οποίους διατηρεί καθημερινή και εκ του σύνεγγυς συνεργασία, με δική τους πρωτοβουλία.

Κατά τον ίδιο, ο χώρος του ήταν «υγειονομικά προστατευμένος» λόγω της εγκατάστασης και λειτουργίας συσκευών αποστείρωσης του αέρα, αλλά όπως είπε αναλαμβάνει την ευθύνη που δεν επέμεινε να φορούν μάσκα κάποιοι από τους παρευρισκόμενους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Βερβεσού

«Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της υγειονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, προέταξα ως απόλυτη προτεραιότητα την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας και το πρόταγμα αυτό χαρακτηρίζει μέχρι σήμερα όλες τις δράσεις και τις αποφάσεις μου. Και θα τις χαρακτηρίζει και στο μέλλον. Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Την 20.11.2020, ημέρα των γενεθλίων μου, ευρισκόμενος στο γραφείο μου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, για ενεργείς τηλεδιασκέψεις για την προώθηση ζητημάτων του κλάδου (ακρόαση φορέων στη Βουλή, συνεδρίαση ΛΕΔΕ), κατά τις απογευματινές ώρες, με επισκέφθηκαν, με δική τους πρωτοβουλία και για περιορισμένο χρόνο, συγγενικά μου πρόσωπα και στενοί συνεργάτες, με τους οποίους διατηρώ καθημερινή και εκ του σύνεγγυς συνεργασία, για να μου ευχηθούν. Αναλαμβάνω την ευθύνη στο μέτρο που δεν επέμεινα στη συγκεκριμένη στιγμή κάποιοι εκ των παρευρισκομένων να φορούν μάσκα, παρότι εγώ φορούσα και παρότι ευρισκόμασταν σε χώρο υγειονομικά προστατευμένο, λόγω της εγκατάστασης και λειτουργίας συσκευών αποστείρωσης του αέρα (UV stailizer) για την προστασία από τον κορονοϊό. Κατά τα λοιπά, αφήνω στην κρίση όλων την διάσταση που έχει λάβει μία ανθρώπινη και οικογενειακή στιγμή μου».