Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη απευθύνει με ανάρτησή της έκκληση για βοήθεια, προκαλώντας αίσθηση. Με δήλωσή της σε εφημερίδα, αναφέρθηκε στην ακύρωση 40 συναυλιών το καλοκαίρι λόγω κορονοϊού.

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η κόρη του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, στην οποία απευθύνει έκκληση για βοήθεια.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη δημοσίευσε δυο φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζεται να διαβάζει με μια λάμπα, και αναφέρει ότι βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσχερή κατάσταση: «Δεν έχω ρεύμα, δεν έχω φως, δεν έχω να μαγειρέψω, δεν έχω ψυγείο, δεν έχω ζεστό νερό να πλυθώ. Και πραγματικά κρυώνω! Ήρθα σε ένα καλό γείτονα για να στείλω το sos! Επίσης δεν έχω να φάω!» γράφει χαρακτηριστικά.

Οι διαδικτυακοί φίλοι της σχολίασαν ρωτώντας αν όσα αναφέρει είναι αλήθεια ή όχι. Την ανάρτηση σχολίασε μάλιστα και ο αδελφός της, Γιώργος Θεοδωράκης, ο οποίος έγραψε «Έρχομαι να βοηθήσω. Στα κομμάτια ο κορονοϊός. Έρχομαι!»

Ειδικότερα, στην ανάρτησή της η Μαργαρίτα Θεοδωράκη αναφέρει: «Είμαι η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, ετών 62. Η ΔΕΗ χθες μου έκοψε το ρεύμα και δεν έχω ούτε τηλέφωνο, ούτε ιντερνέτ. Δεν έχω ρεύμα, δεν έχω φως, δεν έχω να μαγειρέψω, δεν έχω ψυγείο, δεν έχω ζεστό νερό να πλυθώ. Και πραγματικά κρυώνω! Ήρθα σε ένα καλό γείτονα για να στείλω το sos! Επίσης δεν έχω να φάω! Περισσότερο τα 22 σκυλάκια και τα 35 γατάκια! Δεν έχουμε απολύτως τίποτα! Ούτε ένα σεντ… Τίποτα απολύτως τίποτα! Ζητάμε κάποια βοήθεια! Σας ευχαριστούμε πολύ! Δεν έχω κινητό. Μιας φίλης… Σας παρακαλώ πολύ αναρτήστε το στο προφίλ σας! Κάποιος ίσως μας βοηθήσει. Help!»