Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην μητροπολίτης αποχώρησε από το νοσοκομείο παρά τις συμβουλές των γιατρών να παραμείνει για νοσηλεία.

Με κορωνοϊό διαγνώστηκε ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, ο ίδιος ο μητροπολίτης επιβεβαίωσε την πληροφορία προσερχόμενος στο Νοσοκομείο Ρίου. Τοπικά μέσα μεταδίδουν πως οι γιατροί συμβούλευσαν τον Αμβρόσιο να παραμείνει για νοσηλεία αλλά εκείνος αρνήθηκε, υπέγραψε χαρτί οικειοθελούς αποχώρησης και έφυγε από το νοσοκομείο.

Ο πρώην μητροπολίτης φέρεται να παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι του, αφού έκανε τεστ σε ιδιωτικό κέντρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αλλά και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο πρώην Μητροπολίτης Αμβρόσιος είχε προκαλέσει αντιδράσεις με πρόσφατες δηλώσεις του για τον κορωνοϊό. Τον Μάρτιο υποστήριζε πως ο αγιασμός είναι η θεραπεία για τον κορωνοϊό που από τον άμβωνα της εκκλησίας παρουσίασε στους πιστούς ένα μπουκαλάκι, με το οποίο ψεκάστηκε κατά τη διάρκεια του εκκλησιασμού.

Τον Ιούλιο χαρακτήριζε «εργαλείο του διαβόλου» τη μάσκα προστασίας με κείμενό του στην προσωπική του ιστοσελίδα: «Η εποχή του Αντιχρίστου πλησιάζει και εμείς την προγευόμεθα» αναφέρει στο κείμενό του και καλεί τους πιστούς να πηγαίνουν κάθε απόγευμα στις εκκλησίες χωρίς μάσκες. Η μάσκα, συμπληρώνει, «δηλαδή το εργαλείο του Διαβόλου, κυριαρχεί τώρα πλέον παντού! ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ».

Στα μέσα Μαρτίου μάλιστα, υποστήριζε πως η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να κλείσει τις εκκλησίες στο πλαίσιο των προστατευτικών μέτρων απέναντι στην πανδημία.