Αύριο Σάββατο και όχι σήμερα θα πραγματοποιηθούν οι ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, για το κλείσιμο των σχολείων.

Όπως έγινε γνωστό κατά την έναρξη της τακτικής ενημέρωσης των πολιτών από το υπουργείο Υγείας για την εξάπλωση του κορωνοϊού, η κ. Κεραμέως ήταν προγραμματισμένο να προβεί σήμερα στις σχετικές ανακοινώσεις για τα σχολεία.

Ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατό, καθώς μέχρι και την ώρα έναρξης της ενημέρωσης βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων προκειμένου να αποφασιστεί τι θα γίνει με τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών.

Η Επιτροπή των ειδικών φέρεται να εισηγείται να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα. Ο λόγος είναι ο περιορισμός της κινητικότητας και όχι η μετάδοση του ιού εντός των σχολείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τρεις διαφορετικές εισηγήσεις με την πρώτη να αφορά στο κλείσιμο των σχολείων στη Θεσσαλονίκης και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, την δεύτερη σε κλείσιμο των σχολείων σε όλες τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές και την τρίτη στο πανελλαδικό κλείσιμο.