Ένα άλλο μεγάλο ξέσπασμα κορονοϊού σημειώθηκε σε ένα γηροκομείο στη Στουτγκάρδη. Επηρεάζεται η μεγαλύτερη δομή φροντίδας στην πόλη. Ένας κάτοικος πέθανε.

Υπάρχουν όλο και περισσότερες μολύνσεις με τον ιό στα γηροκομεία. Το πιο πρόσφατο ξέσπασμα σημειώθηκε στο Haus St. Monika στην περιοχή Neugereut. Στην εγκατάσταση Caritas, το μεγαλύτερο γηροκομείο της Στουτγάρδης με 226 θέσεις, 18 κάτοικοι και 16 υπάλληλοι έχουν μέχρι στιγμής διαγνωστεί θετικοί. Επτά άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ένας κάτοικος πέθανε.

Ημερήσιοι έλεγχοι θερμοκρασίας

Η Caritas ανακοίνωσε ότι η εστία εμφανίστηκε θετική στον κορονοϊό «παρά τα αυστηρότερα μέτρα υγιεινής». „Από τον Μάρτιο πραγματοποιούμε καθημερινά ελέγχους θερμοκρασίας σε όλους τους υπαλλήλους, τους κατοίκους και τους επισκέπτες προκειμένου να μπορέσουμε να εντοπίσουμε λοιμώξεις σε πρώιμο στάδιο“, εξήγησε ο Uta Metzdorf, διευθυντής τμήματος φροντίδας ηλικιωμένων. Το πώς ο ιός μπήκε στο σπίτι παρόλα τα αυστηρά μέτρα δεν είναι γνωστό. Έχουν ληφθεί προφυλάξεις από το υπουργείο Υγείας „για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού“. Οι δύο όροφοι που επηρεάστηκαν ήταν σε καραντίνα και πραγματοποιήθηκαν πλήρεις δοκιμές σε κατοίκους και εργαζόμενους. Σύμφωνα με την Caritas, απομένουν μόνο λίγα αποτελέσματα που δεν έχουν βγει ακόμα τα αποτελέσματα. Όλο το σπίτι είναι προς το παρόν κλειστό για τους επισκέπτες. Από την Πέμπτη και μετά, επιτρέπεται ένας επισκέπτης την ημέρα στους χώρους διαβίωσης. 40 από τους περίπου 150 υπαλλήλους απουσιάζουν επί του παρόντος από το σπίτι λόγω ασθένειας ή καραντίνας.

Έπαινος στους φορείς

Στο τμήμα υγείας παρατηρείται „όλο και περισσότερες περιπτώσεις μολύνσεων και θανάτων στα γηροκομεία“, δήλωσε ο διευθυντής γραφείου Stefan Ehehalt. «Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 101 ενεργές περιπτώσεις σε 20 σπίτια, 19 νέες περιπτώσεις μόνο χθες.» Ωστόσο, ο Ehehalt δήλωσε: «Οι φορείς κάνουν πολλά για να προστατεύσουν τους υπαλλήλους και τους κατοίκους. Μειώνουν τον κίνδυνο». Η μείωση των λοιμώξεων στο επίπεδο μηδέν „αποκλείεται να επιτευχθεί στον τομέα της φροντίδα“.

Δεν είναι το πρώτο μεγάλο ξέσπασμα κορονοϊού σε ένα γηροκομείο της Στουτγάρδης τις τελευταίες εβδομάδες. Σε μια άλλη μεγάλη εγκατάσταση, 49 άτομα μολύνθηκαν, 31 κάτοικοι και 18 εργαζόμενοι.