Νέα επίθεση στη Γαλλία. Τραυματίστηκε ελληνορθόδοξος ιερέας, καθώς δέχθηκε πυροβολισμούς την ώρα που ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του στη Λυών. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Λίγες μέρες μετά την επίθεση στη Νίκαια με τους τρεις νεκρούς, η Γαλλία βιώνει και πάλι τον τρόμο καθώς ελληνορθόδοξος ιερέας δέχθηκε πυροβολισμούς μπροστά ακριβώς από την εκκλησία του στη Λυών το απόγευμα του Σαββάτου.

Το θύμα της επίθεσης είναι ο Έλληνας ιερέας Νικόλας Κακαβελάκης, 52 ετών. Είναι πρόεδρος της ελληνορθόδοξης κοινότητας της Λιόν.

Η επίθεση συνέβη γύρω στις 4 στην οδό St. Lazare στο έβδομο δημοτικό διαμέρισμα της πόλης, την ίδια ώρα που ο φερόμενος ως δράστης τράπηκε σε φυγή , ανακοίνωσε αστυνομική πηγή.

Τρόμος στη Γαλλία: Έλληνας ιερέας πυροβολήθηκε στη Λυών

Ο ιερέας ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του όταν δέχτηκε επίθεση και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στο σημείο και η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Αστυνομία στη Γαλλία
Αστυνομία στη Γαλλία FOTO: REUTERS

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι το επεισόδιο είναι σε εξέλιξη και αφορά την περιοχή Place Jean-Mace. Έχουν γίνει συστάσεις στους κατοίκους να μείνουν σπίτια τους, καθώς ο δράστης παραμένει ασύλληπτος.

Αναζητείται, όπως έγινε γνωστό, εύσωμος και ψηλός άνδρας (γύρω στο 1.90μ σύμφωνα με τις περιγραφές που δόθηκαν στην αστυνομία) ο οποίος φορούσε καπαρντίνα.

Ο κ. Κακαβελάκης πυροβολήθηκε δύο φορές, τη μία στην κοιλιά.

Οι ελληνικές αρχές στη Γαλλία (πρεσβεία στο Παρίσι) ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή και βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με τις γαλλικές.