Συνωστισμός δεκάδων πιστών έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. Δεν τηρήθηκαν οι αποστάσεις ασφαλείας. Ιερωμένοι έφτασαν στο ναό χωρίς μάσκα.

Ουρές σχηματίστηκαν έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη το πρωί της Δευτέρας (25/10), κατά την έναρξη της θείας λειτουργίας ανήμερα της θρησκευτικής εορτής.

Ουρές έξω από τον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη
Ουρές έξω από τον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη FOTO: EUROKINISSI

Εκατοντάδες πιστοί συνέρρευσαν στον ναό για να προσκυνήσουν και να ανάψουν το κερί τους, οι περισσότεροι εκ των οποίων φορούσαν μάσκες, ωστόσο δεν τηρούσαν τις απαιτούμενες αποστάσεις.

Στο προαύλιο του ναού τοποθετήθηκαν κιγκλιδώματα, ούτως ώστε να εμποδίζεται η είσοδος των πιστών από τη μπροστινή είσοδο και οι παρευρισκόμενοι να μπαίνουν μόνο από την πλαϊνή είσοδο.

Ουρές έξω από τον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη
Ουρές έξω από τον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη FOTO: EUROKINISSI

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί συνωστισμός στο πλάι και να μηδενιστούν οι αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα στους πιστούς, ενώ στο σημείο υπάρχει παρουσία αστυνομικών.

Παράλληλα, δεκάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν έξω στο δρόμο, στην οδό Αγίου Δημητρίου, αναμένοντας να προχωρήσουν προς την είσοδο του ναού, χωρίς και πάλι να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως νωρίτερα ιερωμένοι έφτασαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου χωρίς να φορούν μάσκα, γεγονός που δημιούργησε αντιδράσεις από πολύ κόσμο.