Συνεχίζει τη ρητορική μίσους και τις βολές κατά της Γαλλίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που κάλεσε τους Τούρκους να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα. Παρομοίασε τους μουσουλμάνους με τους Εβραίους.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα ενώ συνέκρινε τη μεταχείριση των μουσουλμάνων στην Ευρώπη με αυτή των εβραίων πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως στη Γαλλία μερικοί λένε ‚μην αγοράζετε τις τουρκικές μάρκες‘, απευθύνομαι από εδώ στο έθνος μου: κυρίως μην προσέχετε τις γαλλικές μάρκες, μην τις αγοράζετε“, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην Άγκυρα, δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση με το γαλλικό κράτος και τις επιθέσεις του με τον Εμμανουέλ Μακρόν, για τον οποίο δήλωσε πρόσφατα ότι „χρειάζεται ψυχοθεραπεία“.

Εν συνεχεία, ο Ερντογάν συνέκρινε τη μεταχείριση της οποίας τυγχάνουν οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη με με τη μεταχείριση των Εβραίων πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και κατηγόρησε ορισμένους ευρωπαίους ηγέτες για „φασισμό“ και „ναζισμό“.

Μια εκστρατεία λιντσαρίσματος, παρόμοια με αυτή που έγινε εναντίον των Εβραίων της Ευρώπης πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, διεξάγεται εναντίον των μουσουλμάνων“, υποστήριξε κατά την ομιλία του ο Ερντογάν.