Η κίνηση αυτή ενισχύει την αισιοδοξία, ότι ένα εμβόλιο θα επιτρέψει σύντομα στη Βρετανία να χαλαρώσει τους κοινωνικούς περιορισμούς, που έπληξαν οικονομικά τη χώρα από τον Μάρτιο.

Άμεσα είναι τα σχέδια της βρετανικής κυβέρνησης ώστε το νοσηλευτικό προσωπικό της πρώτης γραμμής να λάβει το εμβόλιο κορονοϊού εντός λίγων εβδομάδων, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, το οποίο βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα.

Ένα email που έστειλε επικεφαλής του NHS Trust στο προσωπικό του, αποκαλύπτει ότι η Υπηρεσία Υγείας προετοιμάζεται για ένα εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού πριν από τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με τη dailymail, η κυβέρνηση εισήγαγε νέους νόμους που θα επιτρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο να παρακάμψει τη διαδικασία έγκρισης της ΕΕ, εάν ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο είναι έτοιμο πριν από το τέλος της μεταβατικής περιόδου, μετά το Brexit, στις 31 Δεκεμβρίου.

Η κίνηση αυτή θα ενισχύσει την αισιοδοξία ότι ένα εμβόλιο θα επιτρέψει σύντομα στον Μπόρις Τζόνσον να χαλαρώσει τους κοινωνικούς περιορισμούς που έπληξαν οικονομικά τη χώρα από τον Μάρτιο.

Στο υπόμνημά του προς το προσωπικό νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Glen Burley, διευθύνων σύμβουλος του George Eliot Hospital NHS Trust στο Warwickshire, έγραψε: „Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα εμβολιασμών του προσωπικού του NHS στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο κ. Burley πρόσθεσε ότι το εμβόλιο „αναμένεται να χορηγηθεί σε δύο δόσεις, σε απόσταση 28 ημερών“ και παρότρυνε τους συναδέλφους του να λάβουν το εμβόλιο της γρίπης μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, ώστε να μπορούν να πληρούν τις προϋποθέσεις και για το εμβόλιο κατά τις Covid-19.

Η Diane Wake, διευθύνουσα σύμβουλος του Dudley Group NHS Trust, δήλωσε σε πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου: „Ελπίζω ότι ένα εμβόλιο κατά της Covid-19 θα είναι διαθέσιμο στους εργαζομένους υγειονομικής περίθαλψης κάποια στιγμή μέσα στον Δεκέμβριο. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, αλλά ελπίζω να μπορέσω να προσφέρω το εμβόλιο στο προσωπικό μας“.