Σύμφωνα με τη νέα κατάταξη, η Mercedes-Benz είναι η μόνη ευρωπαϊκή μάρκα στη λίστα των δέκα πιο πολύτιμων μαρκών στον κόσμο – Στην κορυφή βρίσκονται τέσσερις εταιρείες τεχνολογίας με τεράστιες αξίες.

Στουτγκάρδη – Σύμφωνα με νέα μελέτη, η Mercedes-Benz κατέκτησε την κορυφή ως το πιο πολύτιμο γερμανικό εμπορικό σήμα. Με προβλεπόμενη αξία επωνυμίας 49,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η μάρκα του κατασκευαστή αυτοκινήτων της Στουτγάρδης, Daimler, οδηγεί την Mercedes-Benz στη λίστα των «Καλύτερων παγκόσμιων εμπορικών σημάτων 2020». Η Interbrand έχει αναλάβει την αξιολόγησδη των brands. Η Interbrand υπολογίζει την αξία της επωνυμίας με βάση τα επιχειρηματικά στοιχεία, την επίδραση της επωνυμίας στους πελάτες και σύμφωνα με τις ικανότητας εξασφάλισης κερδών στο μέλλον. Είναι μια από τις πολλές μελέτες που ποσοτικοποιούν την αξία των εμπορικών σημάτων.

Η Mercedes-Benz είναι η πιο πολύτιμη μάρκα αυτοκινήτων στον κόσμο

Σε μια παγκόσμια σύγκριση των πιο πολύτιμων εμπορικών σημάτων, η Mercedes-Benz κατέχει την όγδοη θέση. Ο κατασκευαστής αυτοκινήτων της Σουηβίας παραμένει η μόνη ευρωπαϊκή μάρκα στα δέκα και είναι η πιο πολύτιμη μάρκα αυτοκινήτων στον κόσμο μετά την Toyota (7η θέση). Η Bettina Fetzer, επικεφαλής μάρκετινγκ της μάρκας Mercedes-Benz, σχολίασε το αποτέλεσμα: „Το παρόν, το οποίο επηρεάζεται από την πανδημία COVID-19, αποδεικνύει με έμφαση ότι οι επιτυχημένες μάρκες επιβιώνουν περισσότερο από ποτέ σε δύσκολες στιγμές.“

Ως η δεύτερη καλύτερη γερμανική μάρκα, η BMW διατήρησε την 11η θέση με αγοραία αξία 39,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Ως η τρίτη πιο πολύτιμη γερμανική μάρκα, η Interbrand βλέπει τη SAP στην 18η θέση μετά από αύξηση 12% σε περίπου 28 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι εταιρείες τεχνολογίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Με διαφορά οι πιο πολύτιμες μάρκες είναι εταιρείες τεχνολογίας από τις ΗΠΑ: Apple (1η θέση), Amazon (2η θέση), Microsoft (3η θέση) και Google (4η θέση). Στην ετήσια μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, η Interbrand υπολόγισε την αξία της μάρκας για την Apple, ύψους 323 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αύξηση 38% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η Amazon σημείωσε ακόμη και αύξηση 60% με αγοραία αξία 200,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ακολουθούμενη από τη Microsoft, της οποίας η αγοραία αξία αυξήθηκε κατά 53%, σε 166 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε μια μελέτη της συμβουλευτικής εταιρείας Kantar και της εταιρείας διαχείρισης χαρτοφυλακίου WPP τον περασμένο Φεβρουάριο, η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού της Ευρώπης, SAP, πήρε την πρώτη θέση ως η πιο πολύτιμη γερμανική μάρκα. Με υπολογισμένη αξία επωνυμίας 46,4 δισεκατομμύρια ευρώ, η εταιρεία Dax από το Walldorf ηγείται της κατάταξης «BrandZ Germany», με τη Deutsche Telekom (40,8 δισεκατομμύρια ευρώ) και τη Mercedes-Benz (20,1 δισεκατομμύρια ευρώ) στη δεύτερη θέση Ευρώ).