Ορισμένοι άνθρωποι δεν είναι άξιοι ούτε να τους μισήσεις. Όπως ο χρυσαυγίτης εγκληματίας Παππάς.

Να πω, όμως, πριν, ότι η Ελληνική Αστυνομία σήμερα έχει γελοιοποιηθεί. Κι ας βγάζει ανακοινώσεις με μισόλογα. Τόσα χρόνια δίκης, τόσες θριαμβολογίες για την απόφαση, τόσες δηλώσεις κ.λπ., για να διαφεύγει ένα από τα αθλιότερα και προκλητικότερα πρόσωπα της συμμορίας.

Επίσης, τόσες διοχετευμένες ειδήσεις ότι η ΕΛ.ΑΣ., η Αστυνομία σύσσωμη παρακολουθεί στενά και με σχέδιο τους εγκληματίες, παραφυλάει τα σπίτια τους κ.λπ., ώστε, άμα τη καταδίκη τους, να τους συλλάβει αστραπιαία, για να οδηγηθούμε εδώ. Ποτέ πριν από κάποια δικαστική απόφαση δεν καθησυχάστηκαν τόσο η κοινωνία και τα media ότι οι φρουροί της νομιμότητος θα πράξουν το καθήκον τους.

Είτε η Αστυνομία έλεγε ψέματα είτε είναι ανίκανη.

Αλλιώς, ας μας εξηγήσει επακριβώς ο Αρχηγός της ποιες είναι οι κινήσεις του Παππά μέχρι τη στιγμή που ανακάλυψαν ότι είναι άφαντος. Μα να παρακολουθεί πολίτες οι Αστυνομία; Απάντηση: Ο Παππάς δεν ήταν ένας οποιοδήποτε πολίτης ούτε καν ένας οποιοσδήποτε υπόδικος.

Ο Παππάς ξέρει ότι δεν υπάρχουν ιδέες από πίσω, αλλά μόνο το έγκλημα. Το σχέδιο να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα.

Ήθελα όμως να μιλήσω και για τον Παππά. Όχι ότι θα περίμενε πολλά κανείς από τον γελοίο Φύρερ με το εφιαλτικό γυάλινο βλέμμα και το χουντικό μουστακάκι αλά Λαδάς. Όχι ότι θα περίμενε πολλά από έναν εγκληματία-καρνάβαλο που ντύνεται με σβάστικες και βγάζει αναμνηστικές φωτογραφίες, χαιρετίζοντας ναζιστικά. Αυτόν τον τραμπούκο, τον συνήθως σε κατάσταση υστερίας, με μονίμως υψωμένο το ένα φρύδι από τον βαρύ κι αβάσταχτο ανδρισμό, τον χυδαιολόγο και ηθικό μαχαιροβγάλτη.

Περίμενε, όμως, τουλάχιστον να κάνει αυτό που έκαναν οι άλλοι. Να παραδεχτεί ότι έπαιξε και έχασε. Να έχει το στοιχειωδέστερο υπόλειμμα αποφασιστικότητας και αντοχής που ακόμα και οι εγκληματίες νιώθουν όταν βγαίνουν έξω από τα ανθρώπινα ή, έστω, κοινωνικά μέτρα.

Κρύφτηκε όμως σαν τέλειος δειλός, παρά τις ναζιστικές στολές του, παρά τις στεντόρειες κραυγές του, παρά τις απειλές του – ένα κοτοπουλάκι στη βροχή που τρέμει μην του φύγει ο πόντος. Χωρίς τις ψευδαισθήσεις των άλλων, που ψελλίζουν διάφορα ηχηρά, ότι ευχαρίστως φυλακίζονται για τις ιδέες τους κ.λπ. – όχι. Ο Παππάς ξέρει ότι δεν υπάρχουν ιδέες από πίσω, αλλά μόνο το έγκλημα. Το σχέδιο να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα.

Aπεδείχθη ο πιο κυνικός όλων. Αλλά και η πιο κότα. Ανάξιος και να τον φτύσεις.

Ας ελπίσουμε ότι θα συλληφθεί σύντομα.