«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη νύχτα που κουρεύαμε έναν άστεγο που είχε άγχος γιατί το επόμενο πρωί θα πήγαινε για συνέντευξη σε δουλειά και ήθελε να κάνει καλή εντύπωση»

Χρήστος Κουφός και Παναγιώτης Καραπιπέρης: Mιλήσαμε με τους ανθρώπους που κουρεύουν τους αστέγους της Αθήνας

Πόσες φορές πολλοί απο εμάς τους προσπερνάμε κάνοντας ότι δεν υπάρχουν; Εκεί που οι περισσότεροι αδιαφορούν, μια ομάδα απο νέους Αθηναίους κουρεύει τους άστεγους της Αθήνας και ακούει τις ιστορίες τους. Πρόκειται για τα μέλη της ομάδας Καθ’ οδόν που τις νύχτες παίρνουν ψαλίδια, πετσέτες και μηχανή και σκορπίζονται στα στενά του κέντρου της πόλης για να περιποιηθούν όσους διαβιούν στον δρόμο. Μια φωτογραφία τους κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, αλλά όπως λένε στην ATHENS VOICE ο Χρήστος Κουφός και ο Παναγιώτης Καραπιπέρης, oι δράσεις του Καθ’ οδόν πραγματοποιούνται με απόλυτη διακριτικότητα από το 2018.

«Εδώ και ενάμιση χρόνο βγαίνουμε στον δρόμο μια φορά τον μήνα για να κουρέψουμε τους άστεγους. Κλείνουμε ραντεβού μαζί τους μερικές μέρες πριν και τα βράδια που δεν υπάρχει κίνηση πάμε στα σημεία που βρίσκονται για να τους κουρέψουμε. Συνολικά έχουμε κουρέψει 100 ανθρώπους απο τότε που ξεκινήσαμε την πρωτοβουλία. Ο στόχος της ομάδας μας είναι να τους ενεργοποιήσει, να τους αποδείξουμε ότι δεν τους βλέπουμε απλώς ως μακροχρόνιους άστεγους αλλά ως ανθρώπους που σύντομα θα επανέλθουν απο την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη νύχτα που κουρεύαμε έναν άστεγο ο οποίος είχε άγχος γιατί το επόμενο πρωί θα πήγαινε για συνέντευξη σε δουλειά και ήθελε να κάνει καλή εντύπωση. Το timing ήταν καλό».

Κουρέας περιποιείται άστεγους

Όποιος θέλει να στηρίξει το έργο της ομάδας Καθ’ οδόν μπορεί να στείλει μήνυμα στη σελίδα στο facebook.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κατερίνα Καμπόσου