Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι» κυκλοφορεί λαχνό των €5 για την ενίσχυση του «Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού».

Ο Σύλλογος Φίλων του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι» είναι φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό σωματείο. Από το 1976 προσφέρει στους Ογκολογικούς ασθενείς του Νοσοκομείου «την οικονομική ηθική και ψυχολογική υποστήριξη του». Μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του Συλλόγου είναι η διαχείριση και λειτουργία του «Κέντρου Έγκαιρης Διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού».

Το «Κέντρο Έγκαιρης Διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού» λειτουργεί σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές προγραμμάτων προσυμπτωματικού πληθυσμιακού ελέγχου και στο πλαίσιο της 16ετούς λειτουργίας του έχουν πραγματοποιηθεί 135.000 δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες, σε γυναίκες ηλικίας 40-69 ετών που κατοικούν στους νομούς Αττικής και Βοιωτίας. Για όσες γυναίκες απαιτήθηκε περαιτέρω έλεγχος πραγματοποιήθηκαν επίσης 6.550 δωρεάν έλεγχοι με υπερηχογραφία και 4.980 δωρεάν εντοπιστικές ακτινολογικές λήψεις.

Η εξασφάλιση πόρων για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του Κέντρου Μαστού είναι πολύ δύσκολη τώρα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που δυσχεραίνει την απρόσκοπτη και μακροχρόνια λειτουργία του προγράμματος, καθώς απαγορεύονται οι εκδηλώσεις κάθε είδους, όπως μουσικές συναυλίες οι οποίες αποτελούν τον μοναδικό πόρο εσόδων του Συλλόγου και από τις οποίες εξασφαλίζονται τα έξοδα λειτουργίας του «Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού».

Για τον λόγο αυτό, το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι» επικαλείται την προσωπική και κοινωνική ευαισθησία όλων μας και ζητά την οικονομική μας στήριξη, κυκλοφορώντας έναν λαχνό στην τιμή των €5 ώστε να ξεπεράσει την κρίση.