Επένδυση «μαμούθ» στην Ελλάδα, προστιθέμενης αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, θα ανακοινώσει αύριο ο επικεφαλής της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το Μουσείο της Ακρόπολης. powered by Rubicon Project

Ο τεχνολογικός κολοσσός αποφάσισε να εγκαταστήσει στην Ελλάδα μεγάλο τμήμα της νέας υποδομής για τις υπηρεσίες cloud, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή».

Οι νέες δραστηριότητες της Microsoft θα έχουν έδρα την Αττική και οι επιμέρους λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αύριο καθώς όσοι έχουν ασχοληθεί με το πρότζεκτ ή γνωρίζουν λεπτομέρειες, έχουν υπογράψει συμφωνία εμπιστευτικότητας.

H απόφαση της Microsoft να επιλέξει τελικά την Ελλάδα έναντι άλλων χωρών ελήφθη πριν δύο εβδομάδες «με αυστηρά οικονομικά κριτήρια», και για αυτήν χρειάστηκε η πρόσφατη ψήφιση συγκεκριμένων νομοθετικών και ρυθμιστικών διατάξεων για τον εκσυγχρονισμό του απαραίτητου πλαισίου.

Πηγές του Μαξίμου εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως η υλοποίηση της επένδυσης θα βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα για τη χώρα «ως κομβικό προορισμό άμεσων ξένων επενδύσεων».

Φέτος, η Microsoft είχε τρέξει και το «project Olympia», για υπηρεσίες επαυξημένης πραγματικότητας στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμίας.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα «Καθημερινή»