Θέλουμε να λύσουμε τις διαφορές που υπάρχουν στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά οι «κακομαθημένες» ΕΕ, Ελλάδα και Κύπρος μας εμποδίζουν, υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος

Νέες αιχμές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελλάδας και της Κύπρου εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη, στη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης στην τουρκική βουλή.

«Είναι η πρωταρχική μας επιλογή να επιλύσουμε τις διαφορές σχετικά με την κατανομή των πολιτικών και εμπορικών προοπτικών στην Ανατολική Μεσόγειο σε δίκαιη βάση», δήλωσε αρχικά ο Ερντογάν.

Και συνέχισε, λέγοντας πως: «Οι κακομαθημένες Ευρωπαϊκή Ένωση, Ελλάδα και ελληνοκυπριακή πλευρά, μας κρατούν αιχμάλωτους, έχοντας δημιουργήσει μια αναποτελεσματική και ρηχή δομή. Δεν υπάρχει ούτε ένα πρόβλημα που να έχει αναδυθεί στην περιοχή μας και να επιλυθεί με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντίθετα, κάθε κρίση στην οποία εμπλέκεται η Ένωση έχει ενταθεί, αποκτώντας νέες διαστάσεις».

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ: «Είμαστε με όλη μας την καρδιά στο  πλευρό τοπυ Αζερ μπαϊτζάν. Ο δρόμος για την ειρήνη στην περιοχή, είναι να αποσυρθούν οι Αρμένιοι από κάθε ίντσα του εδάφους των Αζέρων, που κατέχουν. Προειδοποιώ όσους υποστηρίζουν αυτό το αδίστακτο κράτος της Αρμενίας, ότι θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον της ανθρωπότητας».