Με μέσο την τηλεκπαίδευση, το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να δώσει τέλος στις καταλήψεις στα σχολεία. Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, θα γίνονται και μαθήματα τα Σάββατα για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών.

Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, η οδηγία του υπουργείου Παιδείας προβλέπει τα εξής: «Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων. Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους. Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση».

Σημειώνεται ότι οι περισσότερες καταλήψεις καταγράφονται στην Αττική, ενώ αρκετά είναι τα κλειστά σχολεία λόγω κορωνοϊού. Τα κλειστά σχολεία και σχολικά τμήματα σε όλη τη χώρα λόγω κρούσματος κορωνοϊού ανέρχονται σε 162, σύμφωνα με τα επίσημα χθεσινοβραδινά στοιχεία εκ των οποίων τα 128 είναι στην Αττική ενώ οι καταλήψεις ξεπερνούν τις 600, εκ των οποίων περίπου οι μισές είναι σε σχολεία της Αττικής.

Συλαλλητήριο μαθητών

Σήμερα Πέμπτη οι μαθητές έχουν ανακοινώσει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας στις 12:00 το μεσημέρι με αιτήματα που αφορούν στις αποστάσεις στα σχολεία, τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα και τη μη χρήση μάσκας.

Παράλληλα, τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως και τις 14:00 έχει ανακοίνωθεί σήμερα προκειμένου να πάνε οι καθηγητές στο συλλαλητήριο , προκηρύσσει η ΟΛΜΕ. Η εκπαιδευτική ομοσπονδία χαρακτηρίζει: «Τον αγώνα των μαθητών για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην μόρφωση και στην υγεία είναι δίκαιος . Είναι πρώτα από όλα και δικός μας αγώνας».

«Fake news για την παιδεία»

Fake news στην παιδεία υποστηρίζει ότι εντόπισε το υπουργείο Παιδείας, που αφορούν στο άνοιγμα των σχολείων «Τα σχολεία αποτελούν κατεξοχήν εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με την ομάδα των ειδικών επιστημόνων, τα παιδιά δεν αποτελούν τη συνήθη πηγή μετάδοσης του SARS-CoV-2 και συνεπώς, με την προϋπόθεση της εφαρμογής των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης, οι εκπαιδευτικές μονάδες δεν αποτελούν, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, περιβάλλον με αυξημένη δυναμική διασποράς του ιού».