Επεισόδια στο μαθητικό και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο – Βόμβες μολότοφ στα ΜΑΤ και χρήση δακρυγόνων και χημικών από την αστυνομία.

Επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ομάδα ατόμων βγήκε από την πορεία και εκτόξευσε βόμβες μολότοφ στα ΜΑΤ, με τους αστυνομικούς να απαντούν με κροτίδες κρότου λάμψης, χημικά και δακρυγόνα.

Τα αιτήματα των μαθητών

-Να λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας που δυσκολεύει το μάθημα.
-Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή διαλείμματα.
-Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.
-Προσλήψεις καθηγητών- να καλυφθούν όλα τα κενά. Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.
-Με ευθύνη Υπουργείου Παιδείας, Περιφερειών και Δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα.
-Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων Καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες.
-Να εξασφαλιστούν οι όροι για να πραγματοποιηθούν οι σχολικές εκδρομές ή έστω άλλες ψυχαγωγικές- εκπαιδευτικές μαθητικές δραστηριότητες.
-«Θέλουμε και έχουμε δικαίωμα σε ένα ασφαλές σχολείο. Θέλουμε τα σχολεία μας να είναι ανοιχτά και να μπορούμε να μορφωνόμαστε σε αυτά ολόπλευρα και χωρίς φόβο για την υγεία τη δική μας και των οικογενειών μας. Για αυτό και αγωνιζόμαστε. Είμαστε μαζί. Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή», σημειώνουν.

Την κινητοποίηση στηρίζουν και συμμετέχουν εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, μαθητές, φοιτητές καθώς και ομοσπονδίες και ενώσεις γονέων.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Επεισόδια στο Σύνταγμα
FOTO: Επεισόδια στο Σύνταγμα © EUROKINNISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σημειώνεται ότι η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έχουν κηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00, για συμμετοχή στο συλλαλητήριο εκπαιδευτικών, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις γίνονται και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Επεισόδια στο μαθητικό και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
FOTO: Επεισόδια στο μαθητικό και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα © EUROKINNISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ