Σχετικά με τις καταλήψεις σε εκατοντάδες σχολεία, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως δήλωσε πως τα μαθήματα θα αναπληρωθούν σε γιορτές και αργίες καθώς και με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Όπως είπε η υπουργός:
▪ Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.
▪ Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Με ευθύνη των διευθυντών των σχολείων, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

«Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση», λέει η υπουργός.

Το συντονιστικό των μαθητών Αθήνας σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως οι καταλήψεις έχουν αγγίξει τις 700 σε 35 πόλεις αλλά δεν έχουν δοθεί επίσημα στοιχεία.