Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μάλιστα ζήτησε από τους Αρμένιους να αποχωρήσουν από το “κατεχόμενο Ναγκόρνο-Καραμπάχ”.

Τεντωμένο κρατά το σκοινί της προκλητικότητας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναφέρθηκε στο περιθώριο ομιλίας του και στην Ανατολική Μεσόγειο, στην οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, οι Τούρκοι είναι “οικοδεσπότες”, ενώ παράλληλα ζήτησε από τους Αρμένιους να εγκαταλείψουν το Ναγκόρνο-Καραμπάχ ώστε να επανέλθει η ειρήνη στην “κατεχόμενη” όπως είπε περιοχή.

Καταδικάζω για άλλη μια φορά την Αρμενία για τις επιθέσεις της σε εδάφη του Αζερμπαϊτζάν. Είναι καιρός να τερματιστεί η κρίση που είχε αρχίσει με την κατοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ”, δήλωσε ο Ερντογάν, ο οποίος τόνισε πως η ειρήνη θα αποκατασταθεί στην περιοχή αν η Αρμενία εγκαταλείψει το “κατεχόμενο Ναγκόρνο-Καραμπάχ”, όπως είπε: “Είναι ώρα να μπει τέλος στην κρίση που ξεκίνησε με την κατοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ από τους Αρμένιους και αυτό θα γίνει με την άμεση εγκατάλειψη της περιοχής”.

“Το Αζερμπαϊτζάν έπρεπε να πάρει τα πράγματα στα χέρια του είτε του αρέσει είτε όχι. Η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της αδελφής και φίλης χώρας που είναι το Αζερμπαϊτζάν με όλη μας την καρδιά και με κάθε τρόπο”.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος κατέκρινε το “τρίο του Μινσκ”, όπως χαρακτηριστικά είπε, με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, Ρωσίας και Γαλλίας, ενώ στη συνέχεια έστειλε και μήνυμα για την Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας: “Η Τουρκία είναι χώρα της Ανατολικής Μεσογείου. Δεν είμαστε φιλοξενούμενοι, αλλά οικοδεσπότες”.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΜΕΣΩ E-Mail

Δημοφιλή άρθρα, ειδήσεις, τα πάντα γύρω απο το έντυπο περιοδικό μας, αναλύσεις, ρεπορτάζ, αποκλειστικές έρευνες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την Ελλάδα, την Γερμανία και ολόκληρο τον κόσμο!