Δραματική αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των συμπολιτών μας που έχασαν τη μάχη με την επιδημία. Σε λιγότερο από ένα 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 2 γυναίκες στην Αττική, ένας άνδρας στην Αλεξανδρούπολη, ένας στην Καβάλα και ένας στη Μυτιλήνη.

Μεγαλώνει ραγδαία ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τι τελευταίες πληροφορίες ένας 67χρονος κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος δεν έχει γίνει γνωστό αν έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

Νωρίτερα ένας ακόμη συμπολίτης μας είχε καταλήξει ένας 84χρονος στη Μυτιλήνη ο οποίος φέρεται να έπασχε από υποκείμενο νόσημα και ένας ακόμη άνδρας 76 χρονών στην Καβάλα.

Επίσης κατέληξαν στο Νοσοκομείο Σωτηρία, μία γυναίκα 86 ετών και στον Ευαγγελισμό μία 74χρονη με υποκείμενο νόσημα.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης (23/9) 358 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 43 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ακόμη είχαμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 357 θανάτους συνολικά στη χώρα οι οποίοι πλέον έχουν αυξηθεί στους 362. Οι 134 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Συνολικά 73 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 20 (27.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Επίσης 191 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.