Εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα ώστε να αποφευχθεί σύγχυση με τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό αναπτύσσει ο ΕΟΔΥ και το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο ΕΟΔΥ και το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχωρά στην ανάπτυξη μιας εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα προκειμένου να αποφεύγεται η σύγχυση σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα για τη διασπορά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «όλο το τελευταίο διάστημα από τον Αύγουστο και μετά έχουμε λήψη μέτρων για να τιθασευτεί το πρόβλημα. Ενδεχομένως σε ορισμένες περιοχές να υπάρχει σύγχυση. Γι’ αυτό αναπτύσσουμε εφαρμογή σε συνεργασία του ΕΟΔΥ της Πολιτικής Προστασίας και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για κινητά στα οποία με τον ταχυδρομικό κώδικα θα μπορεί να δει ακριβώς τα περιοριστικά μέτρα για την περιοχή του».

Εξήγησε ότι η ανάπτυξη αυτής της εφαρμογής είναι σημαντικό στοιχείο για την αποφυγή της σύγχυσης.

Μάλιστα, απηύθυνε έκκληση για τήρηση των μέτρων από όλους και ειδικά τους νέους ζητώντας τους «να προσέχουν διπλά όχι μόνο στις κοινωνικές τους επαφές αλλά και στο σπίτι καθώς πολλά από τα κρούσματα είναι ενδοοικογενειακά κυρίως από τα παιδιά τους. Απευθύνουμε έκκληση να υπάρξει μεγάλη προσοχή και στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον».