Η Γιασμίν Άλντι από τη Φλόριντα είναι σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης η 26χρονη Αμερικανίδα που ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα, επέστρεψε στη Γερμανία και διέσπειρε τον κορωνοϊό σε μια πόλη 26.000 κατοίκων.

Η Άλντι σκόρπισε τον ιό βγαίνοντας σε μπαρ για δύο συνεχόμενες νύχτες ενώ περίμενε τα αποτελέσματα του τεστ για κορωνοϊό στο οποίο είχε υποβληθεί μετά την επιστροφή της από την Ελλάδα.

Σε μήνυμα που φέρεται να έστειλε σε συναδέλφους της με τους οποίους διασκέδαζε τις επίμαχες βραδιές η Άλντι αρχικά γράφει «ευχαριστώ που ήρθατε στο κορωνο-πάρτι μου» και στη συνέχεια υποστηρίζει ότι «δεν γνώριζα ότι είχα τον κορωνοϊό όταν βγήκα έξω».

Στο ίδιο μήνυμα η 26χρονη γράφει ότι «αναλαμβάνω την πλήρη εύθυνη επειδή δεν απομονώθηκαν ενώ είχα συμπτώματα».

aldi-3

Εντωμεταξύ πρώην συνάδελφός της στο ξενοδοχείο στο οποίο εργάζεται η 26χρονη καταγγέλλει ότι συνέχισε να εργάζεται προετοιμάζοντας συνέδριο στρατιωτικών για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Ο τελευταίος απολογισμός αναφέρει ότι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό 23 άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με την 26χρονη ενώ άλλοι 710 εκτιμάται ότι έχουν εκτεθεί στον ιό.

Η Άλντι φέρεται να επισκέφθηκε ένα μπαρ στις 3 Σεπτεμβρίου και μια παμπ στις 4 Σεπτεμβρίου.

Μετά την εξέλιξη αυτή οι παμπ και τα εστιατόρια της κομώπολης των 26.000 κατοίκων κλείνουν στις 10 το βράδυ, επιβλήθηκαν περιορισμοί 5 ατόμων στις υπαίθριες συγκεντρώσεις ενώ για εκδηλώσεις το όριο τέθηκε στα 50 άτομα για εσωτερικούς χώρους και στα 100 για εξωτερικούς χώρους.

Στην Βαυαρία το πρόστιμο για το «σπάσιμο» της καραντίνας είναι 2.000 ευρώ ωστόσο νομικοί υποστηρίζουν οτι για την περίπτωση της 26χρονης μπορεί να προκύπτουν και ποινικές ευθύνες που οδηγούν σε ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.