Νέες οδηγίες ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα, ενημερώνοντας για την ώρα που θα πρέπει να είναι οι μαθητές στα σχολεία τους και τι θα γίνει την πρώτη μέρα.

Η ώρα προσέλευσης

Οι μαθητές θα πρέπει να είναι στα σχολεία τους στις 08:15 και θα μείνουν εκεί μέχρι τον αγιασμό, ο οποίος θα γίνει ανάλογα με τον προγραμματισμό κάθε σχολείου και σίγουρα μετά τις 11:00 γιατί στις 14 Σεπτεμβρίου είναι του Σταυρού και οι ιερείς θα πάνε στα σχολεία μετά την εκκλησία.

Οι εξηγήσεις και η διανομή μάσκας

Οι μαθητές θα πάνε στις τάξεις τους. Εκεί θα τους γίνει ενημέρωση για τους κανόνες καθαριότητας και υγιεινής και των μέτρων προστασίας με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Δάσκαλοι και καθηγητές θα εξηγήσουν στα παιδιά το ενημερωτικό φυλλάδιο που θα τους δοθεί, θα τους μοιραστούν οι μάσκες, θα τονιστεί η ανάγκη να φορούν τα παιδιά τις μάσκες τους, θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα της εβδομάδας και θα μοιραστούν τα βιβλία.

Στα δημοτικά, προβλέπεται και η διανομή των παγουριών ανά μαθητή και η διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά θρανίο.

Με βάση τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας, η πρώτη μέρα στα σχολεία διαμορφώνεται ως εξής:

Επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ. Επεξήγηση και εμβάθυνση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί στα σχολεία. Διανομή μάσκας ανά μαθητή. Έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας. Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας. Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς (εκτός από τα νηπιαγωγεία).