Οι γονείς θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για το εάν τα παιδιά τους φορούν μάσκες ή όχι, είπε ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

O διεθνούς φήμης γενετιστής και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, Μανώλης Δερμιτζάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν οι δάσκαλοι να διαχειριστούν τους μαθητές που δε συμμορφώνονται με τους κανόνες του υπουργείου.

«Κατά τη γνώμη μου πρέπει να υπάρχει έλεγχος στην είσοδο του σχολείου αν το παιδί φοράει ή έχει μαζί του μάσκα και οι ευθύνες να αναζητηθούν στο παιδί» είπε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε δε ότι τη Δευτέρα που θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, αναμένεται να υπάρχουν «κρούσματα» μη συμμόρφωσης.

Σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες γονιών που είναι αντίθετοι με τα μέτρα του υπουργείου σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας ο κ. Δερμιτζάκης επισήμανε ότι υπάρχουν δύο ομάδες.

Οι φανατικοί και απόλυτοι που δε θέλουν τη μάσκα και δεν μπορούν να πειστούν από τους επιστήμονες, από τη μία και εκείνοι που δεν αντιμετωπίζουν τη μάσκα ως κάτι ξένο στο παιδί και μπορούν να συζητήσουν και να πειστούν από τα επιστημονικά δεδομένα.

Σε ό,τι αφορά στα καθημερινά κρούσματα, ο καθηγητής σημείωσε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζει ο κόσμος επειδή τις δύο τελευταίες ημέρες ο αριθμός ήταν κάτω από τα 200.

«Πάμε σε μικρή αποκλιμάκωση, αλλά θα ήθελα να είναι πιο γρήγορη και μεγαλύτερη.» επισήμανε ο κ. Δερμιτζάκης.

Με πληροφορίες του ΣΚΑΪ