Η Daimler, θα λανσάρει το νέο πολυτελές μοντέλο Mercedes-Benz S-Class, και ελπίζει ότι αυτό το καινοτομικό αυτοκίνητο ιδιαίτερα υψηλής αξίας, θα βοηθήσει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να επιστρέψει στην κερδοφορία το επόμενο έτος. Η γερμανική μάρκα όπως και οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, έχουν υποστεί τις συνέπειες από την πτώση των πωλήσεων λόγω της πανδημίας.

Η Daimler, εκτιμά ότι θα αυξηθεί σταδιακά η ζήτηση για τα πολυτελή μοντέλα της καθώς και για την ναυαρχίδα της Mercedes-Benz S-Class. Η Daimler, λανσάρει μια νέα γενιά της S-Class κάθε επτά χρόνια εδώ και δεκαετίες, αλλά η φετινή παρουσίαση του πιο κερδοφόρου μοντέλου της είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εταιρεία, καθώς εκτιμά ότι θα επιβραδύνει την πτώση των πωλήσεων που προήλθε από την πανδημία και θα ενισχύσει τα ταμεία της μάρκας. Αυτή την εποχή η εταιρεία ξοδεύει υψηλά ποσά και για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, οπότε αναζητά πρόσθετους οικονομικούς πόρους.

Η Daimler ανέφερε πτώση 30% στα έσοδα του δεύτερου τριμήνου και απώλεια προ τόκων και φορολογίας 1,68 δισ. ευρώ. Ωστόσο, σημειώθηκαν σημάδια ανάκαμψης της ζήτησης τον Ιούλιο, ειδικά για μοντέλα της Mercedes-Benz και τα ηλεκτρικά οχήματα κορυφαίας τεχνολογίας. Ισχυρή ανάκαμψη σημειώθηκε στην Κίνα, την πιο σημαντική αγορά της Mercedes-Benz, αναφέρει το Reuters.

Η Daimler, θα μπορούσε να πουλήσει 95.000 αυτοκίνητα S-Class το 2021, τα οποία με τιμές άνω των 100.000 ευρώ το καθένα θα μπορούσαν να συνεισφέρουν περισσότερα από 2 δισ. ευρώ στα αποτελέσματα της εταιρείας, εκτιμά ο Daniel Schwarz, αναλυτής αυτοκινήτων της Bank Mainfirst.

Η Daimler δεν περιγράφει λεπτομερώς την κερδοφορία διαφορετικών μοντέλων, αλλά οι αναλυτές εκτιμούν η S-Class αποσπά το 15-20% των κερδών από τις συνολικές πωλήσεις. Η S-Class, θα πρέπει να επωφεληθεί και από το γεγονός ότι είναι το νεότερο premium μοντέλο στην αγορά, καθώς ανταγωνίζεται τις BMW 7 Series και Audi A8, που κυκλοφόρησαν το 2019 και το 2017.

Η Daimler πρόκειται επίσης να κυκλοφορήσει την ηλεκτρική έκδοση της S-Class που θα ανήκει στη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων EQC το επόμενο έτος. Η Rolls-Royce αναφέρει ότι η ζήτηση για πολυτελή αυτοκίνητα ανακάμπτει.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Rolls-Royce Torsten Muller-Otvos δήλωσε ότι η ζήτηση για τα πολυτελή αυτοκίνητα της εταιρείας ανακάμπτει, βοηθούμενη από τις πωλήσεις στην Ασία και είναι αισιόδοξος για τις προοπτικές για το επόμενο έτος μετά την πανδημία κορονοϊού που έπληξε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και έκλεισε τις αντιπροσωπείες.

Ο Torsten Muller-Otvos δήλωσε ότι λόγω της ζήτησης η Rolls-Royce ήταν η πρώτη εταιρεία αυτοκινήτων που συνέχισε την παραγωγή αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 4 Μαΐου. Ο Muller-Otvos είπε ότι η εταιρεία του δεν σχεδιάζει να απομακρύνει την παραγωγή από το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του Brexit.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σπύρος Ρέκκας, ΑΠΕ-ΜΠΕ