Σε μια ιδιαίτερη τελετή, χωρίς θεατές, η Lady Gaga κέρδισε συνολικά 5 βραβεία στα φετινά MTV Video Music Awards

Η Lady Gaga κυριάρχησε στα φετινά MTV Video Music Awards κερδίζοντας συνολικά 5 βραβεία.

Η τραγουδίστρια ήταν υποψήφια σε συνολικά 9 κατηγορίες και κέρδισε στις κατηγορίες «καλλιτέχνης της χρονιάς», «τραγούδι της χρονιάς», «καλύτερη κινηματογράφηση», «καλύτερη συνεργασία», ενώ πήρε και το βραβείο Tricon που επιβραβεύει τον καλλιτέχνη που έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε 3 ή περισσότερoυς τομείς.

Η Lady Gaga επίσης εντυπωσίασε με τις μάσκες που φόρεσε κατά τη διάρκεια της τελετής.

Η φετινή τελετή ήταν η πρώτη σημαντική απονομή βραβείων που μεταδόθηκε τηλεοπτικά από τότε που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού, ο ιός άλλωστε επηρέασε και την τηλεοπτική παραγωγή. Το πρόγραμμα περιελάμβανε αποδοχή βραβείων μέσω βίντεο και εμφανίσεις των τραγουδιστών χωρίς κοινό.

«Το ότι είμαστε χώρια τώρα και η τέχνη μοιάζει κατά κάποιον τρόπο λιγότερο ζωντανή, δε σημαίνει κάτι. Ξέρω πως έρχεται μια Αναγέννηση», είπε η τραγουδίστρια όταν παρέλαβε το τελευταίο βραβείο. «Μείνετε ασφαλείς, να λέτε την άποψη σας και -ακούγομαι βέβαια σαν να κόλλησε η βελόνα- αλλά να φοράτε μάσκες. Είναι σημάδι σεβασμού», είπε η Lady Gaga.

Aπό τη βραδιά δεν έλειψαν και προτροπές για ενότητα και κοινωνική δικαιοσύνη. Ο ράπερ DaBaby εμφανίστηκε σε ένα περιπολικό με πινακίδα Stop Killing Us, ενώ η καλλιτέχνιδα του R&B HER κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο βίντεο με το τραγούδι I Can’t Breathe.