Πιθανή κατά μία εβδομάδα είναι η παράταση στο άνοιγμα των σχολείων, με βάση τη σημερινή επιδημιολογική εικόνα (αριθμός κρουσμάτων κλπ), σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπος Στέλιο Πέτσα.

«Η αρχική ημερομηνία ήταν 7 Σεπτεμβρίου, είναι πιθανό να έχουμε παράταση κατά μία εβδομάδα, θα αποφασισθεί την Τρίτη 1 του μήνα, αν θα έχουμε αυτή την παράταση. Με τα επιδημιολογικά δεδομένα εδώ που βρίσκονται σήμερα, με κρούσματα στα επίπεδα που έχουμε σήμερα είναι πολύ πιθανό να υπάρχει παράταση», σημείωσε.

«Αν υπάρξει μια ραγδαία αποκλιμάκωση τις επόμενες μέρες θα μείνουμε στο 7/9. Αλλά περιμένουμε πάντα την εισήγηση των ειδικών μέχρι τις 31/8 προκειμένου να πάρουμε τις αποφάσεις μας, 1/9», συνέχισε ο κ. Πέτσας. powered by Rubicon Project

Όπως τόνισε, «αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι οι γονείς να φροντίσουν ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά τους στα αστικά κέντρα, στις οικείες τους, ώστε να έχουμε ένα διάστημα στο οποίο θα είναι με τις οικογένειές τους, θα περιορίσουν τις επαφές τους όσο είναι δυνατόν, για να μην ξεκινήσουμε τα σχολεία κατευθείαν από το σπίτι του παππού, από τις διακοπές γιατί αυτό ενέχει κίνδυνο μετάδοσης».

Σχετικά με την πιθανότητα αυστηροποίησης των μέτρων, κατέστησε σαφές ότι «δεν βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο».