Τέλος πήρε, έπειτα από πέντε μήνες, η περιπέτεια του Ροναλντίνιο στην Παραγηουάη, καθώς αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Βραζιλιάνος πρώην ποδοσφαιριστής συνελήφθη – μαζί με τον αδελφό του – τον περασμένο Μάρτιο, όταν έφτασαν στην Παραγουάη με πλαστά διαβατήρια. Αφού έμειναν ένα μήνα σε φυλακή, κατέβαλαν εγγύηση 800.000 δολαρίων έκαστος και πήγαν σε πολυτελές ξενοδοχείο, όπου παρέμεναν σε κατ‘ οίκον περιορισμό.

Τη Δευτέρα, δικαστής έκανε δεκτό τον διακανονισμό που πρότεινε ο Ροναλντίνιο και ο αδελφός του, Ρομπέρτο ντε Ασίς Μορέιρα. Στην ακροαματική διαδικασία ο πρώην ποδοσφαιριστής είπε ότι τα διαβατήρια ήταν δώρο Βραζιλιάνου επιχειρηματία, ο οποίος επίσης είχε φυλακιστεί. Οι εισαγγελείς δεν πιστεύουν ότι ο Ροναλντίνιο είχε κάποιο ρόλο στην απόκτηση των διαβατηρίων, αλλά θεωρούν ότι ο αδελφός του γνώριζε πως ήταν πλαστά.

Ο διακανονισμός προβλέπει ότι ο Ροναλντίνιο θα πρέπει να καταβάλει πρόστιμο 90.000 δολαρίων και ο αδελφός του 110.000 δολαρίων. Ο πρώην ποδοσφαιριστής είναι ελεύθερος να φύγει από τη Βραζιλία όποτε θέλει, αν και θα πρέπει να ενημερώνει τις αρχές της Παραγουάης πόσο θα λείψει. Αντίθετα, ο αδελφός του δεν επιτρέπεται να βγει από τη Βραζιλία για δύο χρόνια, περίοδο κατά την οποία θα πρέπει να παρουσιάζεται ενώπιον δικαστή κάθε τέσσερις μήνες.

Ο Ροναλντίνιο αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2015, έχοντας πίσω του μια ένδοξη καριέρα στο ποδόσφαιρο. Βοήθησε τη Βραζιλία να κατακτήσει το Μουντιάλ το 2002. Με την Μπαρτσελόνα κέρδισε το Champions League και αναδείχθηκε δύο φορές πρωταθλητής Ισπανίας, ενώ είχε φορέσει και τις φανέλες της Παρί και της Μίλαν, μεταξύ άλλων ομάδων.

Με πληροφορίες από BBC, ESPN